Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRAGUJEVAC

Radomir Nikolić: Račun grada deblokiran uz pomoć Vlade

Autor: tanjug | 26.12.2014 - 17:18:00h | Komentara: 9

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić izjavio je da je danas deblokiran račun gradske uprave, koji je u blokadi od 15. avgusta, i to uz pomoć Vlade Srbije,

- Naše molbe su urodile plodom i dobar odnos sa Vladom Srbije koji imamo je urodio plodom. To je nešto na šta Kragujevac treba da se osloni u narednom periodu - rekao je Nikolić.

Radomir Nikolić

Radomir Nikolić | Foto: Nebojša Raus

On je dodao da je Kragujevac dobio transferna sredstva iz tekuće budžetske rezerve, ali nije precizirao o kom iznosu je reč, već je naglasio da će namenski biti potrošena i da će sve otići na obaveze prema bankama.

- Ovo je tek prva pomoć koju smo dobili od Vlade. Tender za kredite ćemo raspisati do kraja godine, očekujemo realizaciju u februaru. Ostaje nam da saniramo situaciju u javnim i javno-komunalnim preduzećima - rekao je Nikolić i dodao da nema para i da ne postoji drugačiji način od smanjena broja zaposlenih u tim preduzećima.

Ocenjujući da su ta preduzeća u velikoj krizi, Nikolić je rekao da direktori tri preduzeća i to u Direkciji za urbanizam, Tržnicama i Parking servisu nemaju nikakvu inicijativu za vođenje preduzeća.

- Njihova aktivnost svodi se na to kada će dobiti novac od gradske uprave za plate i druge obaveze. Čekaju da gradonačelnik otpušta ljude i da sprovodi program - rekao je Nikolić i dodao da će on pokrenuti inicijativu za socijalni program.

Naglašavajući da može da se izglasa sistematizacija i da radnici budu proglašeni tehnološkim viškom, Nikolić je rekao da to nije u redu i da ih je u takvu situaciju dovela prethodna vlast.

- Želimo da sprovedemo dobrovoljni socijalni program u javnom sektoru, direktnim i indirektnim budžetskim korisnicima, i ovih dana ćemo o tome raspisati poziv kako bismo znali koliko njih želi da ode, a nakon toga ide druga faza, a to je nova sistematizacija - rekao je Nikolić.

On je ocenio da ne može JKP "Gradsko groblje" da ima više od 130 zaposlenih, a "Čistoća" više od 350, iako je za odvoženje smeća potrebno 44, tridesetak za održavanje higijene i nešto malo za režiju.

Nikolić je, takodje naveo, i da Radio-televizija Kragujevac može da radi i sa duplo manje radnika od sadašnjih 93.
Gradonačelnik je, u raspravi o poslavanju gradskih preduzeća, ponovio da Kragujevac duguje više od sedam milijardi dinara, koliko iznose prihodi za godinu i po dana, a da javna preduzeća duguju oko 20 miliona evra.
Poslednji komentari
  • ZIVKO Vreme: 26.12.2014 18:11h

    Изјава малог Радета није вредна коментара, већ констатација овом јадном народу да нам такви кроје капу. Па то што си Томин "мали" обиће се о главу партији коју користиш (не и припадаш). Па и Верко је то требао добити, али... Пази, Томин "мали" смењује директоре предузећа јер немају иницијативу да зараде паре, а Томин "мали" пун је идеја да паре направи из буџетске резерве, онација по угледу на маму, а он ће да направи .... Јадни народе, шта смо дозволили...

  • sasa era Vreme: 26.12.2014 19:41h

    tata daj malo para ,evropski nema sta a i uklapa se u ovu stednju..............

  • Tanja Vreme: 26.12.2014 20:10h

    Tu je Vlada da pomogne gradu koji je u blokadi zbog nagomilanog duga prethodnika.

  • građevinski inspektor Vreme: 26.12.2014 20:29h

    rale mani se priče!gradu je pomogao fond dragice nikolić

  • misko Vreme: 26.12.2014 22:06h

    pa lepo bogami..uzmite od gradjana mi da stedimo a pomozite Kragujevcu...Pa posto je gospodin Radomir toliko zeleo i postao gradonacelnik neka on pomogne iz sredstava svog nelegalno stecenog bogatsva...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP