Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRPSKI DOBROVOLJAC HVALI BIVŠEG TV VODITELJA

Radomir Počuča "odlično odradio posao" u akciji "Srpskih husara" kod Donjecka!

Autor: Vesti-online | 22.01.2015 - 14:15:00h | Komentara: 4

Srpski husari, odred dobrovoljaca u Armiji Novorosije, prošli su vatreno krštenje u jurišu na snage kijevske hunte kod donjeckog aerodroma. Dobrovoljci su učestvovali u zauzimanju naselja Peski, odakle je mesecima ukrajinska artiljerija dejstvovala po Donjecku. U jednoj od akcija učestvovao je i bivši TV voditelj i portparol PTJ Radomir Počuča koji je, kako je izjavio srpski dobrovoljac s nadimkom Đakon, "odlično odradio posao i poslednji se povukao s bojnog polja".

Radomir Počuča u Novorosiji | Foto: Facebook Radomir Počuča

Počuča (na vrhu) sa srpskim dobrovoljcima | Foto: Facebook Radomir Počuča

Naime, posle likvidacije poslednjih ukrajinskih snaga u zgradi novog terminala aerodroma, komanda Armije Novorosije preduzela je kontraofanzivu prema naseljima Peski i Avdejevka. Cilj je da se snage neprijatelja odbiju dalje od grada i time umanje stravične posledice dejstva artiljerije koja ubija pet do 15 civila dnevno nasumičnom i gotovo nekontrolisanom vatrom.
Ukrajinci su pokušavali da napadima iz naselja Peski povrate pozicije na aerodromu, pa su 17. januara preduzeli čak šest juriša u kojima su na prilazima pisti izgubili 10 tenkova i još šest oklopnih vozila. Gubici u živoj sili ostali su nepoznati, ali su bili dovoljni da se ukrajinske snage daju u bekstvo. Komanda Armije Novorosije iskoristila je priliku i poslala pešadiju za Ukrajincima da na njihovim leđima ujaše u naselje Peski.

Radomir Počuča u Novorosiji | Foto: Facebook Radomir Počuča

Radomir Počuča u Novorosiji | Foto: Facebook Radomir Počuča

Među tim jedinicama nalazio se i nedavno formirani dobrovoljački odred Srpski husari, nazvan tako u čast prvih doseljenika u Novorosiju, prilikom seobe Srba iz Austrije 1752. godine. To je bilo prvo krupno bojevo dejstvo Srpskih husara.
Zajedno s borcima brigada Vastok i Oplot, srpski dobrovoljci pošli su u juriš na naselje Peski. Na tom pravcu u napadu je učestvovalo 150 boraca, pet tenkova i tri BTR. Srpski dobrovoljac s nadimkom Đakon priznaje da prvi napad nije bio ovenčan uspehom. Borci su prišli naselju Peski na oko 300 metara kada ih je zasula gusta pešadijska i artiljerijska vatra. Izostala je i kvalitetna koordinacija, pa je komandovanje donelo odluku da prekine napad.
Srpsko odeljenje nije pretrpelo gubitke, ali je poginuo njihov saborac iz susedne jedinice.

Radomir Počuča u Novorosiji | Foto: Facebook Radomir Počuča

Pokrivao odstupnicu: Radomir Počuča | Foto: Facebook Radomir Počuča

- Radomir Počuča odradio je posao odlično. Pokrivao nam je odstupnicu i poslednji se izvukao s bojnog polja - ispričao je Đakon.
Već sledeći juriš urodio je plodom. Peski su sada pod kontrolom Armije Novorosije. Ukrajinci su se zadržali samo u jugozapadnom predgrađu i već su započeta dejstva kojima će da budu očišćeni odatle. Istovremeno, Armija Novorosije prodrla je u prve ulice daleko veće Avdejevke.

Ne mare za robiju

Počuča je bivši novinar i voditelj TV Pink i nekadašnji portparol Protivterorističke jedinice MUP Srbije. On i ostali dobrovoljci ne obaziru se na nedavno usvojeni zakon po kome dobrovoljcima preti robija.

"Vratiću se, ne brinite. Spreman da se suočim sa posledicama otvorene duše, sa osmehom i sa Bogom u srcu. Nastaviću da se borim za svoju Srbiju i odavde, gde se gine, ali makar čovek može da se suprotstavi zlu", poručio je Počuča.

Poslednji komentari
  • riddik Vreme: 22.01.2015 14:55h

    Ништа од тога није тачно. нигде извештаја да они нешто посебно ратују. Пошаљите линк где то све пише

  • taština praznine Vreme: 22.01.2015 18:00h

    “Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka.” zivi bili junaci.

  • Fuj Vreme: 23.01.2015 19:24h

    O kome vi pisete.. O ljudskom talogu koji se bori za novac! Sram vas bilo.A ovo djubre ce gde mu je mesto, ako se vrati, ne daj Boze.

  • Maki Vreme: 23.01.2015 19:45h

    Počuča je snajperista, koliko vidim... Koliko li ih ima na duši? Kune se Bogom, a odlučuje o životu braće pravoslavne, zavadjene tudjom, zlom silom... Ne treba da se mešamo, oni će to sami rešiti, bez "pasa rata".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP