Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISTRAGA

Radulović bi da svedoči protiv Miškovića!

Autor: A. M. - B. J. | 15.12.2012 - 07:02:00h | Komentara: 1

Bivši direktor „C marketa“ Slobodan Radulović (69), koji je optužen u aferi “stečajna mafija” da je oštetio ovu kompaniju za oko 30 miliona evra, kako “Alo!” nezvanično saznaje, izrazio je spremnost da svedoči protiv uhapšenog biznismena Miroslava Miškovića u istrazi o privatizaciji “C marketa”.

Sad bi svi da svedoče: Miroslav Mišković

Sad bi svi da svedoče: Miroslav Mišković | Foto: FoNet - Božidar Petrović

Čovek kome je Mišković 2006. godine uoči samog preuzimanja nekada najvećeg trgovinskog lanca u regionu udario šamar, prema nezvaničnim informacijama, spreman je da priča o tome na koji način i pod čijim uticajem je ova kompanija završila u Miškovićevom džepu.


Direktor „C marketa“ član „stečajne mafije”


Radulović je u aferi “stečajna mafija” optužen da je od 2003. do 2006. oštetio “C market“ za 30 miliona evra izdavanjem lažnih menica za robu koja nikada nije isporučena. Suđenje 30 optuženih, koji mahom tvrde da je proces montiran, nakon pet godina uskoro bi trebalo da se privede kraju iznošenjem završnih reči.

Da je istraga o privatizaciji ovog preduzeća sledeća na listi državnih organa, potvrdio je i Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije. Ipak Radulović, koji se godinama skriva u Španiji, spreman je da dođe u Srbiju, ali ne i da završi u zatvoru, kao ni odbegli Miljko Živojinović, takođe optužen u aferi “stečajna mafija”, koji je pre nekoliko dana putem video-linka iz Pariza posredno optužio Miškovića da je pomenuto preduzeće, koje je bilo procenjeno na 325 miliona, kupio za 29 miliona evra, a četiri godine kasnije ga kao lanac „Maksi“ prodao za milijardu evra.
Međutim, za razliku od Živojinovića, koji je rekao da nema nikakve dokaze za ove tvrdnje, Radulović bi veruje se i te kako imao šta da kaže na temu privatizacije „C marketa“.

Za sada svedoči sa sigurnog: Slobodan Radulović

Za sada svedoči sa sigurnog: Slobodan Radulović | Foto: Goran Srdanov


- On je i ranije optuživao Miškovića za progon i svakako je neko ko je direktno učestvovao u pregovorima u prodaji “C marketa” Miškoviću, tako da i ima najviše saznanja. Ipak, logično je da bi svojim svedočenjem protiv Miškovića pokušao da kupi slobodu za sebe - kaže naš izvor blizak istrazi.
S druge strane, Radulovićev advokat Vladimir Horovic juče je za “Alo!” rekao da ne zna da li je njegov klijent zainteresovan za ovakvu vrstu svedočenja.

- Ja to ne znam, o tome mora da se izjasni sam Radulović. Njegovo pismeno izjašnjenje, između ostalog, i o okolnostima prodaje “C marketa” nalazi se u zvaničnom predmetu kod sudije Dušana Vojinovića u Specijalnom sudu koji vodi predmet o takozvanoj stečajnoj mafiji - kaže Horovic.

Da podsetimo, reč je o pismu iz 2007, u kojem je Radulović optužio Miškovića i Milana Beka da stoje iza njegovog progona i da su mu montirali sudski proces kako bi ga naterali da potpiše, a potom i isključili iz realizacije Memorandum o razumevanju, koji su njih trojica zaključili 2005, a koji je regulisao način na koji će „C market“ biti prodat kompaniji „Delta“, a kojim je sprečeno da ga kupi kompanija “Merkator”. Mali akcionari „C marketa” tvrde da su ovim postupkom oštećeni za 132 miliona evra.
Poslednji komentari
  • ksenija Vreme: 15.12.2012 22:48h

    Mnogi ce da se jave....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP