Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA:

Radulović doputovao s crnogorskim papirima!

Autor: Svetlana Vojinović | 14.04.2014 - 15:20:00h | Komentara: 3

Slobodan Radulović je iz Havane, preko Moskve, u Beograd stigao sa privremenom putnom ispravom Crne Gore koju mu je izdao konzulalat te zemlje na Kubi, otkriva „Alo!“. Naš izvor, blizak bivšem direktoru „C marketa“, tvrdi da je nekoliko službi bilo uključeno u akciju hapšenja Radulovića, ali da najveće zasluge ima upravo BIA.

Radulović

Agenti sprovode Radulovića na saslušanje | Foto: FoNet

- Raduloviću je tokom osam godina bekstva istekao pasoš. Trebalo je rešiti problem novih isprava, s obzirom na to da je na poternici, na koji način da bezbedno stigne do Beograda kako ne bi završio u ekstradicionom pritvoru neke od zapadnih zemalja. U dogovoru sa službama, ali i vlastima nekoliko zemalja odlučeno je da mu konzulat Crne Gore izda putni list, pošto je tamo rođen. Radi se tzv. knjižici koja ima samo tri strane, u njoj su lični podaci i fotografija, a važi samo u jednom pravcu. Naravno, transfer Radulovića ne bi mogao da se realizuje da u njoj nije učestvovalo još nekoliko zemalja, među kojima Kuba i Rusija. On je u petak uveče doputovao iz Havane u Rusiju, tu je prenoćio i sledećeg dana ukrcan je na let za Beograd. Inače, akcijom privođenja Radulovića koordinirala je BIA - objašnjava naš sagovornik. Kako još saznajemo, Radulović nije tek tako odlučio da se preda, kao što se spekuliše, već je bio lociran!

IMAO SAMO PLAVI PASOŠ

Radulović je 2006. godine pobegao iz Srbije sa plavim pasošem Srbije i Crne Gore. On se nakon isteka putne isprave preselio u Dominikanu i Kubu, i sve do izdavanja putnog lista CG nije imao nikakav dokument. Upisan je u knjigu državljana Crne Gore jer je rođen na Mamuli kod Herceg Novog. Međutim, nije imao prebivalište na teritoriji Crne Gore i nisu mu nikada izdati lična karta i pasoš te zemlje.
 


- On se već nekoliko godina krio van Evrope, i to najviše na Kubi i u Dominikanskoj Republici, iz više razloga. Prvenstveno, te zemlje ne isporučuje tek tako lica sa poternice Interpola, a drugo, on se na Kubi lečio, navodno od karcinoma. Kada je lociran, jasno mu je poručeno, ili da se preda ili će biti uhapšen, i sa lisicama na rukama doveden u Beograd pred TV kamerama. On je tamo lociran pre oko pola godine - priča izvor „Alo!“ iz bezbednosnih službi. On je odmah sproveden u beogradsku policiju u sedmo odeljenje za potrage UKP-a, koje mu je nakon identifikacije skinulo poternicu, a onda se, po dolasku u zgradu Specijalnog suda, oko sat vremena zadržao kod tužioca.

- Normalno se ponašao, nije bio uplašen, ali je nešto sporije pričao, razumeo je šta smo ga pitali. Nijedno ime nije pomenuo tih sat vremena. Više je ćutao, dok su mu obrazlagani razlozi za pritvor. Odbio je da govori o bekstvu.

KOŠTUNICA

Bivši lider DSS-a šeta gradom i ne haje za optužbe | Foto: Rajko Ristić

Rekao je: „Neću i ne želim da da kažem gde sam se krio ovih devet godina!“ Nešto govorljiviji je bio dok je govorio o svom zdravstvenom stanju. Nama je kazao da ima vrlo ozbiljnih srčanih problema i da se lečio. Zahtevao je da bude pregledan. Još svi rezultati nisu gotovi, ali najverovatnije da je u pitanju teži oblik angine pektoris - rečeno nam je u zgradi Specijalnog suda.

Na saslušanju i Koštunica?!

U slučaju „C marketa“ moguće je da bude saslušano još nekoliko lica, među kojima i Vojislav Koštunica, saznaje „Alo!“
- Videćemo šta će Radulović reći na saslušanju. Mediji su objavili njegovu izjavu u kojoj on, optužujući Miroslava Miškovića za otimanje „C marketa“, pominje još nekoliko lica koja su na njega vršila pritisak. Među kojima su Vojislav Koštunica, Danko Đunić, Milan Beko, Dejan Mihajlov. Dragan Jočić, Aleksandar Nikitović. Ukoliko Radulović na saslušanju pomene njihova imena, verovatno će i oni biti saslušani - dodaje naš izvor iz zgrade Specijalnog suda. Demokratska stranka Srbije saopštila je da Radulović „ima pravo da se brani lažima“.
 

Poslednji komentari
  • BgBoy Vreme: 14.04.2014 17:02h

    Pa crnogorac i treba valda da ima crnogorski pasoš. Samo se postavlja logično pitanje kako svi iz te crne gore drže direktorska mesta u srbiji i često budu optuženi za milionske prevare

  • dejan Vreme: 14.04.2014 17:40h

    ma da svi oni dodju i predaju se kad treba da se4 lece i da umru ovde... znaju da je skoro za dzabe nego u svetu...

  • laki Vreme: 14.04.2014 19:35h

    trebalo da donese i milione koje je odneo pa tek onda da ga lečimo o državnom trošku

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP