Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTRA PRIVREDE NE ZANIMA RASPRAVA O PRIVREDI?

Radulović kulira sednice Vlade!

Autor: S. Vojinović | 20.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Ministar privrede Saša Radulović ni juče nije prisustvovao sednici Vlade Srbije iako su na dnevnom redu bile teme iz njegovog resora, saznaje „Alo!“ u Nemanjinoj 11. Naš izvor kaže da su ministri, iako Radulović vrlo retko dolazi na sednice, juče bili posebno iznenađeni što ga nema.

Ministar juče otvorio „Belgrade Venture Forum“

Ministar juče otvorio „Belgrade Venture Forum“

- Istina je da je sednica sazvana na brzinu i da još neki članovi Vlade nisu bili prisutni, ali očekivali smo da će se Radulović pojaviti jer se raspravljalo o privrednim problemima. Čoveka jednostavno nema, dolazi njegova zamena...

Kreditna podrška za tri firme!


Na jučerašnjoj sednici u Nemanjinoj 11 usvojen je Program mera kreditne podrške za tri preduzeća u restrukturiranju - kruševačku Industriju mašina i komponenata “14 oktobar”, smederevski FŽV “Želvoz” i “Petar Drapšin” u Mladenovcu. Vlada od njih traži da najkasnije do 30. novembra ove godine dostave Ministarstvu privrede sve podatke po obrascu lične karte za preduzeća i popis i procenu imovine, spisak zaposlenih sa godinama radnog staža i bruto mesečnim osnovicama, kao i predlog za socijalni program.

I to već nekoliko sednica unazad, sigurno da na najmanje tri-četiri sednice nije prisustvovao. Čak ga je prošli put u tom kontekstu pomenuo i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić - objašnjava sagovornik „Alo!“ iz Vlade Srbije.

Juče smo u više navrata pokušali da stupimo u kontakt sa Radulovićem u nameri da saznamo šta ga je to omelo da dođe na sednicu, ali je njegov mobilni telefon bio isključen.


- On ima danas puno obaveza. Evo, upravo je otvarao investicioni forum “Belgrade Venture Forum” u hotelu „Metropol“ - izjavio je za „Alo!“ izvor blizak ministru privrede.
Inače, Radulović je nedavno na pitanje zašto retko dolazi na sednice Vlade odgovorio da njegovo prisustvo na zasedanjima zavisi od ostalih obaveza koje ima:

- Podmetanja se šire kao rezultat toga što su započete teške reforme, koje su dirnule u osinje gnezdo, jer ugrožavaju mnoge interese - rekao je tada Radulović, koji je juče bio tema i u Skupštini Srbije. Kako se nije ni tu pojavio u delu kada poslanici imaju pravo da postavljaju pitanja ministrima, poslanica URS-a Suzana Grubješić pitala ga je šta ga je preporučilo za tu funkciju?!

- Nismo vas pitali da li ste po stupanju na dužnost ministra privrede prijavili imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije, već kako je moguće da sa prihodima koje ste ostvarili kao stečajni upravnik u 15 firmi vaša imovinska karta bude prazna. Da li ste filantrop ili kockar kad nakon tako bogate karijere stečajnog upravnika nemate ni pokretnu, ni nepokretnu imovinu? - pitala je Grubješićeva. Ona je od Radulovića tražila odgovor da li je njegova privatna firma “Emarket kapital” pružala usluge firmama u kojima je on bio stečajni upravnik, kao i da li je tačno kao što piše u registru APR-a da je ta firma u 2012. godini ostvarila ukupni prihod preko 10 miliona dinara sa samo jednim zaposlenim.

- Zbog čega vas je Privredni sud u Beogradu presudom donetom 15. decembra 2011. godine razrešio mesta stečajnog upravnika preduzeća „Novi autoput“? - pitala je Grubješićeva i dodala da odgovore očekuje u zakonski propisanom roku od 15 dana.
Poslednji komentari
  • Gamudije Vreme: 20.11.2013 09:35h

    Lele majko, pa ovaj ispade najgori, neka opasna palam... gledam kako nastupa, kao na pozornici, bas uliva poverenje, ministar privrede... e ovaj SNS dovodi i Kurtu i Murtu, ispunjava zelje svojih clanova, simpatizera i rodbine, dinastija na pomolu i driktatura u Srbiji, dok je ovaca bice vune.

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 20.11.2013 10:40h

    Ко нас води, добро је да наш брод плови. Стоп злочину!

  • grada Vreme: 20.11.2013 11:15h

    Samo je hteo da pokaze Vucicu da mu ne moze nista i da je lobi koji je ustvari njega postavio jaci od prvog potpredsednika vlade!

  • Mile Vreme: 20.11.2013 11:53h

    Taj covek ništa ne radi. Mesec dana vec ne potpisuje gotove predmete: subvencije preduzećima i subvencije za stambene kredite. Podigo je i PDV na stanove za sledeću godinu. Investitore ne prima

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP