Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

JAVNA SEDNICA O STEČAJNOJ MAFIJI

Radulović prvi put pred sudijama, moguće novo suđenje

Autor: Ekipa Alo! | 23.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Apelacioni sud u Beogradu, u sredu će početi da razmatra žalbe na presudu izrečenu pripadnicima grupe poznate kao „stečajna mafija“. Javna sednica planirano je da traje osam radnih dana, od 25. juna do 4. jula, zbog obimnosti predmeta i velikog broja optuženih, odnosno žalbi.

Slobodan  Radulović

Slobodan Radulović | Foto: Emil Čonkić

Na ovoj sednici očekuje se da će se prvi put u sudu pojaviti pred javnošću nekadašnji direktor „C marketa“ Slobodan Radulović, koji se 12. aprila predao srpskom pravosuđu nakon osam godina skrivanja. Posle dva meseca u pritvoru, Specijalni sud mu je zbog lošeg zdravstvenog stanja odobrio kućni pritvor, odnosno meru zabrane napuštanja stana koji ima elektronski nadzor.

Radulović je na pet godina zatvora, zbog primanja mita, osuđen u odsustvu i zbog toga može da traži ponavljanje postupka, ali tek ukoliko ne bude zadovoljan odlukom Apelacionog suda. On na ovoj javnoj sednici ne može iznositi odbranu, već može eventualno dopuniti navode iz žalbe koju je sudu podneo njegov branilac Marko Kljajević.
Nakon javnog dela sednice petočlano sudsko veće će u delu koji nije otvoren za javnost doneti odluku, a presudu može da potvrdi u celosti, može potpuno ili delimično da je preinači ili da je ukine i naloži novo suđenje.
Prvostepenom presudom Specijalnog suda iz maja 2013, posle sedam godina od pokretanja krivičnog postupka, na ukupno 57 godina zatvora osuđeno je 16 optuženih. Tom presudom najvišu kaznu od devet godina zatvora dobio je bivši direktor Kreditno-eksportne banke Sekula Pjevčević, a kažnjen i je i novčanom kaznom od 800.000 dinara. Među osuđenima su i nekadašnji predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević, bivši stečajni upravnik građevinskog preduzeća „Rad“ Miljko Živojinović, koji je i dalje u bekstvu, bivša direktorka Poštanske štedionice Jelica Živković...
Poslednji komentari
  • Микос Vreme: 23.06.2014 09:59h

    Није потребно бити пророк да би проценили шта ће бити: на новом суђењу ће бити ослобођен!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP