Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROCENA

Radulović: Smanjenje plata i penzija katastrofalan potez

Autor: Beta | 08.10.2014 - 21:01:00h | Komentara: 11

Lider Pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović ocenio je večeras u Čačku da je smanjivanje plata i penzija "katastrofalan ekonomski potez".

Dosta je bilo:  Saša Radulović

Saša Radulović | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

"Ne samo da je nemoralno već je i ekonomski štetno. Već četiri puta za redom smanjuju se rashodi i podižu porezi, a očekuje se fiskalna konsolidacija. To se neće desiti. Racionalni ljudi ne rade iste stvari ako očekuju drugačiji rezultat", rekao je Radulović novinarima pre početka tribine njegovog Pokreta u sali čačanske Skupštine.
On je rekao da Srbija mora da se oslobodi partijski zaposlenih kadrova u javnom sektoru kojih ima preko 100.000 i koji opterećuju budžet za više od milijardu evra godišnje.
"Ima preko 100.000 partijski zaposlenih kadrova s kupljenim diplomama, koji su ugurani u javni sektor i koji ništa ne rade. Ne radi se o višku nastavnika, lekara, nego o administrativnom osoblju na izmišljenim radnim mestima koji dobijaju 'de lux' socijalnu pomoć i to košta preko milijardu evra godišnje i toga treba da se oslobodimo", rekao je Radulović.
On je istakao da je neophodno smanjiti poresko opterećenje privrede kako bi se smanjila siva ekonomija i dobio privredni rast koji jedini može da izvede zemlju iz krize.
"Nažalost, nastavlja se ista politika zato što (premijer) Aleksandar Vučić, kao ni Boris Tadić i Vojislav Koštunica pre njega, nije u stanju da se oslobodi partijske mašinerije koja je ugurana u javni sektor i zbog toga svi zajedno propadamo", rekao je Radulović.
Izveštaj Evropske unije (EU) o napretku Srbije ka EU Radulović je ocenio kao "jedno veliko ništa", jer, prema njegovim rečima, građani Srbije znaju da nema nikakvih pomaka.
"Srbija treba da se reformiše ne zato što to EU traži već zato što to nama treba. Apsolutno nema pomaka, građani to osećaju, privrednci to osećaju, novčanici su sve tanji, reforme u Srbiji su prevelik posao za Aleksandra Vučića, on nema ni kapacitet, ni snagu, ni znanje, a ni interes da demontira sistem i da uvede red u zemlji", rekao je Radulović.
Poslednji komentari
  • Branislav Vreme: 08.10.2014 21:16h

    Svaka ti je na mestu. Ponosan sam sto sam za tebe glasao i sto si u mom NS presao 5%.

  • Penzioner Vreme: 08.10.2014 21:18h

    To sto ste rekli je sve tacno! Narod nije glup! Znamo da je izvestaj EU jedno veliko nista! Mi živimo sve teže! Socijalna politika je nula! Otimaju mi od penzije koju sam posteno stekla! Ne smeju da ispitaju svaku penziju,jer do laznih i nezasluzenih penzija su dosli i njihovi rođaci! Koliko dugo su na vlasti,a narod sve teze živi! Sta da radimo?

  • Penzioner Vreme: 08.10.2014 21:21h

    Opet ja! Po opštinama zaposleni svi kadrovi SNS/Narocito sa Kosova/!

  • vesna Vreme: 08.10.2014 22:23h

    Bas tako na zalost! Sve samo partijski kadrovi! Ni ja ni suprug nismo ni u jednoj partiji i ne radimo od 2002 . Gladni, zedni i sa sudskim izvrsiteljima non stop! Valjda ce doci kraj svemu ovome!

  • zeljko Vreme: 08.10.2014 22:50h

    prosta racunica

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP