Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTAR PRIVREDE U OSTAVCI

Radulović: Vučić je veliko razočarenje

Autor: Beta | 03.02.2014 - 13:06:00h | Komentara: 6

Ministar privrede u ostavci Saša Radulović izjavio je danas da kada je ušao u Vladu Srbije nije imao političke ambicije, i da je pre toga godinama pisao o reformama i bio kritičar prethodnih ministara finansija i privrede.

Najavio  hapšenja u  srpskom  fudbalu: Aleksandar  Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

On je na blogu objavljenom na sajtu B92 podsetio da je u Vladu Srbije kao ministar privrede ušao 2. septembra 2013. na predlog Aleksandra Vučića koga je upoznao godinu dana ranije prilikom gostovanja u Utisku nedelje, a posle toga ga nije ni video ni čuo do telefonskog poziva koji je dobio početkom avgusta prošle godine.
"Imao sam dva sastanka sa Vučićem pre prihvatanja ponude da uđem u Vladu. Oba su trajala 20-tak minuta. Na prvom sastanku sam mu rekao da su ključne stvari koje moramo da uradimo: smanjenje nameta na rad, zakoni o stečaju, privatizaciji, radu i planiranju i izgradnji. Zbog ovih reformi sam ušao u vladu", napisao je Radulović.
On je istakao da mu je očigledno da su reforme napuštene i da do njih neće ni doći, dodajući da osim reformi Ministarstva privrede i Ministarstva kulture, o kojima javnost malo zna, drugih reformi nije ni bilo.
"Reforme nisu u interesu stranaka koje su izgradile ovaj parazitski sistem koji izjeda društvo. Njegove temelje su postavile prethodne vlade. Ova je samo nastavila u istom stilu. Vučić je veliko razočarenje za mene. Posebno zbog medijskog blata u kome drži Srbiju", naveo je ministar privrede u ostavci.
On je istakao da je ukazivao da su Srbiji potrebne dubinske reforme svih segmenata društva - ekonomske i poreske politike, javnih preduzeća, penzionog sistema, zdravstva, pravosuđa, obrazovanja, kulture, celog javnog sektora, državne uprave i institucija sistema.
"Jedino što me je interesovalo, i što me i dalje interesuje, jeste da se sprovedu reforme. Prilikom ulaska u vladu nisam imao nikakve političke ambicije. Predlagao sam da sve nepopularne stvari preuzmem na sebe, a da sve dobre stvari preuzmu drugi", napisao je Radulović.

Saša Radulović

Saša Radulović | Foto: Emil Čonkić

On je naglasio da u društvu postoji mnogo veća podrška građana reformama, nego što su političari spremni da reformišu, jer tako gube privilegije.
"Građani očigledno osećaju da ovako više ne može, a to je potvrdila i anketa koja je sprovedena sredinom decembra i koja pokazuje da gotovo 60 odsto ispitanih podržava izmene Zakona o radu, preko 70 odsto podržava ukidanje subvencija, preko 75 odsto podržava smanjenje nameta na rad", naveo je Radulović.
On je istakao i da je tek nakon istraživanja javnog mnjenja sredinom decembra, politički počeo da razmišlja. Radulović je dodao i da ponašanje nakon njegove ostavke takođe mnogo govori o mentalnom sklopu.
"Ne postoji politička volja da se razmontira ovaj parazitski sistem zbog koga svi građani žive loše. Umesto reda, rada, odgovornosti, mi se opet okrećemo čudi. Arapsko čudo, kinesko čudo, besplatne milijarde, tajni ugovori bez tendera, dilovi, ukratko besplatan ručak na tuđi račun. Ovo je ozbiljno vreme. Potrebni su nam ozbiljni ljudi. Potrebne su nam suštinske i istinske reforme. Dosta je bilo marketinga", kazao je Radulović.
Poslednji komentari
  • lila Vreme: 03.02.2014 13:41h

    mnogo ti je trebalo da to shvatis.dovoljno ga je pogledati,videti njegove pokrete i grimase pa shvatiti o kome se radi.to bi svaki iole nekorumpirani psihijatar konstatovao,taj ni vozacku nebi dobio a kamoli da bude u vrhu vlasti bilo koje zemlje !

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 04.02.2014 00:21h

    Цензура. Рече Митрофан Фустић Морија и не окренувши се за собом, оде у легенду.

  • Toma Vreme: 04.02.2014 09:34h

    r Radulovicu,posle svaga,izgleda da u Srbiji ima hrabrih i postenih ljudi.Da izadje iz vlade, da javno iskaze svojemisljenje,da se odrekne svihprivilegijakoje vlast p;ruzamoze samo hrabar i posten.Sigurnomje da za sve nevoljeu drustvu je kriva vlast,sigurno je da vlastnije za reforme jer bi time morala da se odrekneprivilegije koja omogucava brzo bogacenje i drugo.Svaka reformamora prvo da reformise reformatora.Kakve je reforme ova vlast izvrsila najboljed neka cene biraci i svako neka glasa po s svomubedjenju.

  • mili Vreme: 04.02.2014 10:00h

    Ma kakav Vucic , TO je Zajedno sa tomom diplomom ZLO, koje snadje Srbiju.

  • Djura_cenzura Vreme: 04.02.2014 13:18h

    Mitrofane. Nije to cenzura. To se zove demoNkratsko PROFILISANJE JAVNOG MNJENJA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP