Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AKTUELNI MINISTAR OPTUŽUJE

Radulović: Za pljačkašku privatizaciju kriv ministar i agencije!

Autor: M. Keranović | 05.12.2013 - 18:13:00h | Komentara: 3

U Srbiji je sprovedena pljačkaška i kriminalna privatizacija, a krivac za to je tadašnje Ministarstvo privrede i agencije u njegovoj nadležnosti, a posebno Agencija za privatizaciju jer je njen posao da kontroliše proces privatizacije, kazao je danas ministar privrede Saša Radulović na sastanku sa predstavnicima sindikata.

U ratu sa  nemarnim i bahatim kadrovima: Saša Radulović

 Saša Radulović | Foto: Emil Čonkić


- Krivac za pljačkašku privatizaciju je pod jedan tadašnje ministarstvo privrede, a pod dva agencije u njegovoj nadležnosti. Posebno Agencija za privatizaciju, ali i ostale agencije koje su napravile pokrivač ispod koga se sve ovo i desilo. Agencija za privatizaciju nije bila prava agencija, institucija sistema koja je radila svoj posao u skladu sa zakonom, već probušena institucija u kojoj su političari, političke stranke i samo ministartsvo direktno bušili postupke - kazao je Radulović.
On je na sastanku sa sindikatima preduzeća u restrukturiranju, podsetio da je pet godina pre imenovanja na mesto ministra, bio finansijski ekspert koji je radio za tužilaštvo i policiju u velikom broju slučajeva privatizacija, uključujući i 24 sporne na kojima se sada radi, i da je sarađivao sa Vericom Barać, Vidom Uzelac i timom koji je radio na tom poslu.
- Godinama su bile opstrukcije, pokušaji da se ti postupci uguše, da ne izađu pravi podaci, da se ne vidi šta se desilo, i tek smo u poslednjih godinu i po dana uspeli da napravimo velike pomake... Nikakve transparentnosti nije bilo. Nameštali su svaku pojedinačnu privatizaciju - rekao je Radulović.
Ministar je podsetio i na slučaj Vršačkih vinograda, koji je ovih dana u žiži javnosti.
- Procenili su imovinu, a zaboravili rod grožđa na čokotima, za koji se ispostavilo da vredi nekih sedam miliona evra. Zaboravili su da Vršački vinogradi imaju više od 1.000 hektara državnog zemljišta u zakupu, pa ni to nisu procenili... Ko je organizovao sve ovo - Agencija za privatizaciju i ministar - rekao je Radulović.
On je naglasio da mu je dva i po meseca trebalo da postavi novog direktora Agencije za privatizaciju i skine ljude koji su u tome učestvovali.
- Tom investitoru namešteno je da dobije subvencije po radnom mestu od 6.000 evra, zatim da se otpusti 247 ljudi iz vinograda, pa onda da država da novac za socijalni program, a radnici bi jedan dan bili na birou nakon čega bi ih preuzela nova firma, kako bi dobila subvenciju. E to smo zaustavili. Zaustavili smo i “Prvu petoletku” jer je takođe pljačka - rekao je Radulović.
Poslednji komentari
  • grada Vreme: 05.12.2013 19:16h

    A za pokusaj pljacke kupaca stanova na "filmskom gradu" je kriv A. Lukic, kao prodavac i S. Radulovic, koji je nepravno vodio stecaj koji nije trebao ni da se vodi, ali je odgovarao odredjenim interesnim grupama, tako da se kupcima raskinu ugovore, a onda je put za pljacku otvoren!

  • ja Vreme: 05.12.2013 21:47h

    nisal iz nisa prodat u bes cenje , dali mozemo saznati pravog vlasnika?

  • Vele Vreme: 06.12.2013 06:28h

    Ovaj "poštenjak" mora što pre otići iz vlade jer ako prođe sve što je zamislio a mnogo toga opasno je zamislio,Srbija će doživeti katastrofu još većih razmera od onoga što on priča da se dešavalo.u predhodnom periodu.Promenom zakona o stečaju koje je pripremio sa nekoliko upravnika upravo idu u prilog mojoj tvrdnji.Stečajeve će preuzeti fizička lica koja skoro i neće imati nikakvu kontrolu osim neke Komore koju će činiti ti isti upravnici,a što je do sada radila ALSU koju ministar jednim potezom ukida,kako bi legalizovao pljačku koja će nastupiti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP