Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREDLOŽENI ZAKON

Rakija iz kazana legalna samo uz akcize

Autor: Večernj Novosti | 04.11.2014 - 12:38:00h | Komentara: 1

Fizičko lice kao proizvođač može da prodaje sopstvenu rakiju legalno samo rinfuzno ovlašćenom trgovcu, ali ne i kao gotov proizvod, stav je Grupacije proizvođača rakije Privredne komore Beograda.

Rakija

Na jučerašnjem sastanku Grupacije, povodom novog Zakona o jakim alkoholnim pićima koji je u pripremi, predloženo je da u ovaj akt uđe obaveza da ukoliko fizičko lice želi da flašira rakiju za finalnog potrošača mora da se registruje kao preduzetnik i da plaća akcizu.
Grupacija proizvođača rakije ima dva člana u radnoj grupi za izradu ovog zakona, čije se usvajanje očekuje u prvoj polovini 2015. godine, sa zadatkom da se uvede red na sada haotično i neuređeno tržište jakih alkoholnih pića domaće proizvodnje.
Predsednik Grupacije Ivan Urošević rekao je da predloženi zakon liberalizuje uslove na tržištu, ali i uređuje ovu oblast.
Procenjuje se da se proizvodnjom rakije u Srbiji bavi preko 30.000 proizvođača, od kojih je čak dve trećine neregistrovano, što znači da posluje u sivoj zoni.
Članovi Grupacije upozorili su na potrebu da se i u zakonu i na terenu maksimalno pojača kontrola neregistrovanih proizvođača rakije, ali i ugostiteljskih objekata koji je prodaju, u interesu legalnih proizvođača koji plaćaju porez, ali i budžeta Republike Srbije, saopštila je Privredna komora Beograda.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • BgBoy Vreme: 04.11.2014 13:22h

    Šta će sada predsednik Toma ? A da on je odavno batalio kazan, to je bila fora u izbornoj kampanji, kao domaćin čovek seljak a sad se pokondirio.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP