Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASTAVLJA SE

Rama: Fascinantno mi je da se osećate isprovocirano!

Autor: Beta | 10.11.2014 - 21:17:00h | Komentara: 0

Premijer Albanije Edi Rama rekao je danas da mu je "fascinantno" da je u Beogradu kao provokacija shvaćena njegova izjava da je nezavisnost Kosova realnost koju Srbija treba da prihvati.

- Meni je to bilo fascinantno kako vas to može isprovocirati. Nisam ni sanjao. To je realnost. Mnoge države, među njima velike demokratije sa kojima sarađujete, priznale su Kosovo. Mislim da bi bilo dobro i za Srbiju da tu realnost prizna, jer je sve gotovo - rekao je Rama u intervjuu za Televiziju B92.

Edi Rama

Edi Rama | Foto: AP

On je dodao da je u Srbiju došao kako bi dve zemlje otvorile novo poglavlje u odnosima i da ne veruje u nedostatak volje da razvijaju prijateljstvo.
- Jasno je da se ne moramo složiti u svemu, ali sam izneo stavove oko kojih ne postoji usaglašenost - rekao je Rama.

Na pitanje kako tumači ideju velike Albanije, Rama je rekao da je ona "zastareli mit".

- Pokažite mi makar jedan dokaz, ne samo onaj koji je vezan za moju karijeru, već i za karijeru bilo kog albanskog poltičara, koji bi potkrepio da se zalaže za ideju "Velike Albanije". Ideja "Velike Albanije" je zastareli mit, koji nema veze sa nama. Naš cilj je velika Evropa, sa Srbijom i Albanijom u njoj - istakao je albanski premijer.

On je rekao da Albanija u potpunosti poštuje teritorijalni integritet Srbije.
- Želeo bih da idemo dalje ruku pod ruku, zbog bolje budućnosti naše dece, kako bi sprečili njihove patnje, patnje koje su iskusili roditelji te dece. Hajde da ostavimo prošlost za nama. Naša budućnost je u Evropi, i treba pokazati da smo zreli, da smo u mogućnosti da možemo prevladati naše razlike, ne možda oko svega, da možemo sarađivati, da bismo pobedili neprijatelje, a naši neprijatelji su nezaposlenost, javni dug, izolacija koja bi isuviše dugo opstala - naveo je Rama.

O gostovanju srpskih fudbalera u Albaniji, gde bi fudbalske reprezentacije dve zemlje u oktobru 2015. trebalo da odigraju utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, on je istakao da je "siguran da će srpski fudbaleri biti dobrodošli i da ih niko neće tretirati loše".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP