Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVA PROVOKACIJA IZ TIRANE ZA PRAVOSLAVNI BOŽIĆ

Rama okitio fasadu velikom Albanijom!

Autor: V. P. | 08.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Posle nečuvene provokacije sa puštanjem drona na stadionu JNA, albanski premijer Edi Rama je projekcijom mape velike Albanije na fasadi svoje vile još jednom pokazao da je dobrosusedska saradnja sa Srbijom i ostalim susednim državama samo dobra predstava smišljena za Evropsku uniju, a da u stavarnosti ima sasvim drugačije ciljeve. Slika se pojavila za novogodišnje praznike i postavljena je na Ramin zvanični profil na Fejsbuku, a izazvala je prave salve oduševljenja njegovih pristalica.

Svetli kao bioskop: Ramina vila sa zastavom velike Albanije

Svetli kao bioskop: Ramina vila sa zastavom velike Albanije

Novi incident, kojim se preti susednim zemljama Srbiji, Makedoniji, Grčkoj i Crnoj Gori i direktno udara na njihov teritorijalni integritet, plod je bizarne zabave kojom su Ramini fanovi pozvani da za praznike šalju prigodne poruke mobilnim telefonima. Odabrane poruke zatim su laserima projektovane na zid velelepne vile u kojoj živi premijer, a gle čuda, jedna od njih je bila i mapa velike Albanije koja je pre dva meseca izazvala najveći diplomatski skandal i zahlađenje odnosa između Srbije i Albanije posle rata na Kosovu 1999. godine.

Rama bi pred Evropom da sarađuje, ali ne prestaje da provocira

Rama bi pred Evropom da sarađuje, ali ne prestaje da provocira | Foto: Vesna Lalić

 
Mapa fantomske albanske države izazvala je oduševljenje Raminih fanova, a mnogi od njih su je nazvali „realnom“ i „legendarnom“. Kritike na ovakvo ponašanje albanskog premijera usledile su iz susedne Grčke, a na ponovljene provokacije ukazali su nam čitaoci „Alo!“ koji su slučajno prepoznali zastavu velike Albanije na Raminom zvaničnom Fejsbuk profilu.

Ova zastava, koja se pojavila na fudbalskoj utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije prošle jeseni, već je donela velike nevolje većini balkanskih zemalja, a najupadljivije je bilo što je u ovaj slučaj bio umešan i brat premijera Olsi Rama. Na ovu provokaciju nadovezala se nova kada je albanski premijer prilikom zvanične posete usred Beograda pozvao Srbiju da prizna Kosovo. Zastava na kojoj je dvoglavi orao i mapa velike Abanije Ramu je dočekala i na Kosovu.

Budi nas iz sna: Tači

Budi nas iz sna: Tači | Foto: AP

Hašim Tači: Kosovo je noćna mora Beograda!

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači ocenio je da, uvek kada Srbija pokušava da podigne političku galamu o navodnom predstavljanju svojih planova o konačnom rešenju za Kosovo, to još više potvrđuje kako teško može da prevaziđe ekspanzionistički mentalitet iz prošlog veka. On izrazio nadu da će se i beogradski političari što pre probuditi iz sna i shvatiti da je Kosovo mora koja je stvorena u njihovim mislima i koja je završena.
- Za nas ti neuspeli planovi nisu iznenađenje, kao što nisu iznenađenje za one demokratske države sveta koje su pomogle našu slobodu i nezavisnost naše države. Mi samo možemo da izrazimo naše razočaranje o postojanju takvog pristupa od strane jedne susedne zemlje koja stremi da postane članica evropske porodice - napisao je Tači na svom Fejsbuk nalogu i dodao: „Mi ćemo pomoći i našem severnom susedu da izađe iz mentaliteta prošlog veka, stavljajući mu jasno do znanja da je Kosovo već 16 godina slobodno, a 7 godina nezavisna država priznata od strane najvećeg broja država sveta.“

Poslednji komentari
  • Kuki Vreme: 08.01.2015 10:49h

    Ne zaboravite samo da se istorija ponavlja i bice sigurno obrnuto stanje,mnogi su mislili za nekoliko desetina godina,medjutim po svemu sudeci bice to mnogo brze,e tada ste ga n.....li,uzivajte u iluzijama jos malo dok mozete,pozzz pa se vidimo...!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP