Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALBANSKI PREMIJER SE NADA NAPRETKU

Rama: Želimo da poboljšamo saradnju sa Srbijom

Autor: Tanjug | 25.05.2015 - 12:47:00h | Komentara: 0

Albanija želi da poboljša saradnju sa Srbijom i da dve zemlje zajednički napreduju ka Evropskoj uniji, izjavio je albanski premijer Edi Rama za AFP.

Na rečima  za Evropu:  Edi Rama

Edi Rama | Foto: Oliver Bunić

"Mi želimo da poboljšamo saradnju sa Srbijom i da zajedno postignemo napredak na putu mira, saradnje i integracije u EU", rekao je Rama uoči posete srpskog premijera Aleksandra Vučića, ove sedmice, Tirani.

AFP ističe da će to biti prva zvanična poseta Albaniji jednog predsednika vlade Srbije.

Vučić će u sredu razgovarati sa Ramom, a u četvrtak će govoriti na ekonomskom forumu u Tirani, na kome učestvuju lideri zemalja regiona.
Albanski premijer bio je u poseti Beogradu pre šest meseci, što je bila prva poseta jednog predsednika albanske vlade Srbiji u poslednjih 68 godina.
Direktor pres-službe albanskog premijera Endri Fuga izjavio je ranije da će Vučić doputovati u Tiranu u sredu u podne, a nakon zvanične ceremonije otići će u Palatu Brigada gde će se održati svečani prijem, prenela je albanska agencija ATA.

Vučić i Rama će održati tet-a-tet sastanak nakon kojeg će uslediti i sastanak dve delegacije posle kojeg će dvojica premijera održati zajedničku konferenciju za novinare.

Prema rečima portparola albanske vlade, još uvek se čeka da protokol premijera Srbije potvrdi njegove susrete i sa drugim albanskim zvaničnicima kao što su predsednik države, predsednik skupštine ili gradonačelnik Tirane.
Drugog dana posete Tirani premijer Srbije će učestvovati na prvom zasedanju Bečkog ekonomskog foruma najavljenog za 28. maj.

Bečki ekonomski forum okupiće premijere nekoliko jadranskih i crnomorskih zemalja, prenosi ATA.

Vučić je sinoć, u intervjuu naTV B92 izjavio da su Albanija i albanski narod u ekspanziji, i ekonomskoj i političkoj, i da moramo da vodimo računa o tome da imamo veoma dobre odnose i da nastojimo da u toj zemlji imamo što veći broj investitora kao i trgovinski suficit.

On je 21. maja izjavio da je optimista pred put u Albaniju, ističući da tamo ide da gradi dobre odnose, da je to zato što Srbija ima jasnu i dobru politiku i što je prepoznata kao stub stabilnosti.

Podsetivši da je to prva poseta srpskog premijera Albaniji u istoriji dodao je da, osim uspostavljanja boljih odnosa želi da razgovara i o svemu što nas trenutno deli, smatrajući da to može da se premosti, a da te razlike više ne budu tako velike.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP