Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SUMNJA DA JE U PITANJU RADIJACIJA

Raščinjeni monah traži
na zajam Gajgerov brojač!

Autor: Ekipa Alo! | 24.11.2012 - 20:50:00h | Komentara: 4

Raščinjeni monah SPC, Antonije Davidović preko jednog internet sajta koji se bavi pravoslavljem, zatražio je na zajam aparat za merenje radijacije, “Gajger-Milerov brojač. Ovu spravu Davidović je zatražio kako bi sa stanovništvom izmerio radijaciju na jednom delu planirane akumulacije vode za piće “Rovni”.

Antonije Davidović

Davidović traži Gajgerov brojač na zajam | Foto: Goran Srdanov

- Molim svu braću i sestre da se potrude da, što pre, saznaju kako i gde se može naći stručan čovek sa aparatom za merenje radijacijem, “Gajger-Milerovim brojačem. Ako li neko poznaje nekoga u vojsci (koja ga ima u svim kasarnama), ili među naučnicima, ili neko aparat poseduje privatno (npr. na zapadu to imaju mnoga privatna domaćinstva za merenje radijacije svoga okruženja). Potrebno nam je samo jednokratno, samo da izmerimo radijaciju na jednom delu planirane akumulacije vode za piće “Rovni” na koju okolno stanovništvo činjenično sumnja. Kako mesecima već bezuspešno tragamo za ovim, sa nadom na Boga, prinuđeni smo i ovako javno upitati sve Vas - piše na internet sajtu na kome je još ostavljen telefonski broj raščinjenog monaha Antonija Davidovića, kako bi ga ljudi dobre volje mogli kontaktirati.

Podsećamo da je isti raščinjeni monah sredinom ove godine uhapšen u Valjevu jer je svojim automobilom nasrnuo na policajce i radnike na jednom gradilištu.

Gajgerov brojač

Gajger Milerov brojač | Foto: Vesna Lalić

On je svojim automobilom nasrnuo na radnike i policajce, pa su krivične prijave podnete zbog ugrožavanja sigurnosti radnika i zbog napad na službeno lice u obavljanju poslova bezbednosti. Istražni sudija Osnovnog suda u Valjevu mu je posle saslušanja odredio pritvor do mesec dana.

Davidović je mesec dana pre tog napada, posle sličnog incidenta, porušio dva stuba buduće merne stanice i osmatračkog centra na brani Rovni i pričinio štetu od oko 800.000 dinara, a policija je tada obavila uviđaj.

U septembru prošle godine grupa građana, koju predvodi Davidović, a koja sebe naziva "stražari gračanički". napala je beogradske i valjevske arheologe, koji su istraživali starost crkve, a potom su njene zidove omalterisali i ekshumirane grobove u crkvenoj porti zatrpali.

Spor vernika i države o sudbini valjevske Gračanice, crkve Svetog arhangela Mihaila iz 16. veka, traje godinama zbog toga što bi ta bogomolja trebalo da bude potopljena vodom budućeg veštačkog jezera Rovni na reci Jablanici.

Radovi na brani Rovni traju 25 godina, a blagoslov za izgradnju nove crkve, na Rakića brdu u Tubraviću, koja je i izgrađena, dali su episkopi Jovan (Velimirović) i Lavrentije (Trifunović) dok su bili na čelu tadašnje Šabačko-valjevske eparhije.

Vladika valjevski Milutin (Knežević) oglasio se tada povodom prošlogodišnjih incidenata saopštenjem da Valjevska eparhija SPC i on ne podržavaju proteste u Gračanici ali i apelom da nadležni pronađu rešenje i punjenje brane zaustave na koti nižoj od planirane kako bi se sprečilo potapanje Gračanice.

Draganu Davidoviću je monaški čin oduzet odlukom nadležnih crkveno-sudskih organa SPC zbog pružanja podrške bivšem vladiki Artemiju (Radosavljeviću) i učešću u incidentima koji su se tim povodom dešavali u Gračanici na Kosovu i Metohiji i pred Patrijaršijom SPC u Beogradu.

Poslednji komentari
  • sova Vreme: 25.11.2012 00:38h

    Ne mora da se potopi manstir: moze da se preseli po uzoru na Pivski manastir (u Crnoj Gori).

  • Kole Vreme: 25.11.2012 05:26h

    Ma sklonite tog raspopa i siledžiju iz novina.Traži brojač,a njemu u glavi artemijev brojač para.Sve bi taj raspop za pare uradio.

  • sova Vreme: 25.11.2012 08:40h

    Ne mora manastir da bude potopljen, moze da se prenese na drugu lokaciju kao svojevremeno Pivski manastir u Crnoj Gori.

  • nedjo Vreme: 25.11.2012 12:16h

    ovaj izgleda jaci od drzave!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP