Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OD SJAJA DO BEDE

Rasim Ljajić: Jovanka živela katastrofalno!

Autor: Politika/Tanjug | 28.08.2013 - 09:48:00h | Komentara: 5

Rasim Ljajić, koji je obilazio Jovanku Broz, kaže da je ona živela u katastrofalnim uslovima i bez grejanja na minus 11 stepeni napolju.

Potpredsednik vlade je u intervjuu za Politiku rekao i da ga je iznenadila bolest Titove udovice jer se ona nije žalila na bilo kakve zdravstvene probleme, a da mu je sada jasno da je krila da boluje. On nije želeo da govori o zdravstvenom stanju najpoznatije pacijentkinje Urgentnog centra jer, kako kaže, na to nema prava.

Josip i Jovanka Broz

Josip i Jovanka Broz

 "Ne mogu da dajem takve informacije, jer se žena bori za život. Nismo razgovarali, bila je priključena na kiseonik. Lekari su hteli da je probude, ali ja nisam dao. Bila je u polusvesnom stanju, budila se na dodir", rekao je Ljajić koji ju je obišao u bolnici.

Opisujući kako je živela udovica Josipa Broza, Ljajić, koji je kod Jovanke Broz prvi put bio 2005. godine, naveo je da je "zatekao frapantnu situaciju u toj ogromnoj kući koja je prokišnjava".

Jovanka Broz

Jovanka Broz | Foto: FoNet

 "Sećam se da je napolju bilo minus 11, a u kući nije bilo grejanja. U tom ogromnom prostoru, bez ikakvog grejanja, bilo je nepodnošljivo", kazao je on i dodao da je odmah pozvao Službu za zajedničke poslove i obavestio Savet ministara (Državne zajednice Srbije i Crne Gore). 

Kako kaže, služba se angažovala da uradi grejanje, a zatim je započela rekonstrukcija krova i kuća "koliko-toliko dovedena u neko pristojno stanje".
Na konstataciju da fotografije pokazuju da je kuća u lošem stanju, Ljajić navodi da su svi stručnjaci rekli da je tu neophodna radikalna rekonstrukcija, a da je za to bilo potrebno da ona izađe na neko vreme iz te kuće.
Ljajić je dodao da misli da bi se Jovanka teško odlučila da izađe iz kuće i da se plašila da to učini "poučena iskustvom kada su je prošli put proterali iz Užičke i smestili u tu vilu". Plašila se, kaže, da "opet postoji neki scenario i da više neće moći da se vrati u tu kuću".
Prema mišljenju Ljajića, država treba Jovanku Broz drugačije da tretira, "kao simbol jednog vremena". "Ona nije ni za šta optužena, niti je učestvovala u bilo čemu što bi moglo da utiče na njen kredibilitet. Bilo je i medija koji su me napadali, u stilu: šta će sad on tu, kada je Tito načinio velika zla Srbiji i srpskom narodu. Smatram da kao čovek imam pravo da pomažem", zaključio je ministar. 
Poslednji komentari
  • Anastasija Vreme: 28.08.2013 10:21h

    Hocemo uvid u njene memoare, navodno ukradene u onomadnoj nazovi provali!

  • Milka Vreme: 28.08.2013 12:50h

    Mnogi u Srbiji strepe od istine koju Jovanka zna. Nije sve kako političari pričaju. Možda nećemo skoro videti te njene memoare. Normalno da nije imala poverenje u ljude koji su je decenijama držali u kućnom pritvoru, bez ličnih dokumenata. Nije slučajno "zapostavljena" od vlasti.Zar bi se vi lečili kod neprijatelja? I t.d. i t. d.

  • Bogdan Vreme: 28.08.2013 15:12h

    Takvu licnost dovesti u takvu situaciju- to moze samo u bivsoj Jugoslaviji. Istorija pamti i pamtice gospodu Jovanku Broz . Umjesto da se sve bivse republike brinu o njoj - evo sta je dozivjela. Zelim joj brz oporavak i dobro zdravlje.

  • zoki Vreme: 28.08.2013 21:26h

    zavo mi je te zene

  • Saša Vreme: 29.08.2013 06:27h

    A gde je taj Rasim bio do sad da vidi kako živi Jovanka Broz,nego sad je pametan da daje takve izjave.Iz stanja u kakvom je ona primljena u bolnicu jasno se može zaključiti u kakim je uslovima živela-katastrofalnim.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP