Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NOVOSADSKO ZELENILO DOVODI ŽIVOTINJE IZ DOBA JURE

Raspisali tender za dinosauruse!

Autor: J. Jokanović | 12.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Javno komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ Novi Sad raspisalo je tender za nabavku najmanje 20 dinosaurusa, 15 pokretnih i 5 nepokretnih, koji bi u ovom gradu boravili narednih pet godina! U pozivu zainteresovanim investitorima traže se, recimo, dinosaurus „sa vidljivim disanjem na stomaku“ ili „pomeranjem trbuha u cilju izbacivanja jaja“!

Praistorijske  životinje u Novom  Sadu bi boravile  narednih pet  godina

Praistorijske životinje u Novom Sadu bi boravile narednih pet godina | Foto: Profimedia

Koliko će novosadski dinosaurusi biti realni, pokazuje to što se od proizvođača zahteva da mogu da sinhrono otvaraju i zatvaraju usta, proizvode zvuk, pomeraju prednji deo tela i noge, da trepću i mašu repom, pomeraju glavu u dve ose, mašu krilima...


A cela ideja o nabavci životinja iz doba jure potekla je od prvog čoveka JKP „Zelenilo“ Aleksandra Bogdanovića.

Aleksandar Bogdanović

Aleksandar Bogdanović | Foto: RAS


- Ideja je nastala tako što sam na jednom kanalu gledao prilog o Dino-parku u Poreču i pomislio zašto ne bi i Novi Sad imao nešto tako. Njihov godišnji prihod ide i do dva miliona evra, pa sam mislio da je, osim što je odlična zabava za decu, i način da popunimo gradsku kasu. Nas ništa ne bi koštalo, sve bi išlo na teret privatnog preduzeća, a zaradu od prodatih ulaznica bismo delili na pola - objašnjava za „Alo!“ Bogdanović, dodajući da mu je zbog reakcije javnosti sve preselo.

- Sada mi je žao što sam hteo da Novi Sad ima nešto specifično, za ponos i diku - objašnjava Bogdanović. Sedmodnevni rok za nabavku dinosaurusa ističe u ponedeljak, a prema rečima idejnog tvorca, nema još nijedne ponude, ali bi životinje iz doba jure mogle da stignu iz Kine.

| Foto: Profimedia

Daju park privatniku da naplaćuje ulaznice


Savet novosadske Mesne zajednice Omladinski pokret usprotivio se ideji o izgradnji Dino-parka, jer bi na taj način građanima bio oduzet park, a zahtevali su i da ulaz bude besplatan.

Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 12.06.2015 10:59h

    Шта ће вам паркови са тим акрепима који су живели пре толико хиљада векова?Деца после тога не могу да спавају када све то виде?Један другачији парк би био хит за децу.Поред игре пуно тога би учили што им треба када ,,буду вел'ки,,!Какав парк?Е,па,бато идеја кошта а фирма која би га градила имала би посла по градовима и повећим селима.А реквизите би градиле занатске фирме.Плус да не хвалим и извоз!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP