Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BLESAVO

Rasprodali humanitarnu pomoć da bi uradili pirsinge i tetovaže?!

Autor: Naše novine | 12.08.2014 - 11:47:00h | Komentara: 6

Ugroženi od poplave iz naselja Barlovo u Kuršumliji rasprodali su humanitarnu pomoć koju su dobili posle velikih poplava. Novac koji su dobili za kupovinu životnih namernica žitelji su iskoristili da bi se ofarbali, stavili pirsinge i istetovirali se.

pirsing

Koordinator za romska pitanja opštine Kuršumlija Boško Ajdinović kaže da je u pitanju donacija Ekumenske humanitarne organizacije posle izlivanja reke Toplice. Svaka porodica dobila je šporet, krevete, posteljinu i druge neophodne stvari, međutim, polovina tih stvari odmah je rasprodata, pišu “Naše novine”.

- Šporete “smederevce” su prodavali po ceni tri puta nižoj od maloprodajne. Prodali su i krevete i posteljinu. Ma, bila je u tom naselju opšta rasprodaja stvari – kaže Ajdinović.

On dodaje i da su vaučere namenjene za osnovne životne namernice koristili za kupovinu farbi za kosu, šminke, pirsing…

- Bio je plan da svakog meseca dobijaju vaučere za kupovinu hrane. Sada nam je tu vrstu pomoći Ekumenska humanitarna organizacija ukinula – rekao je Ajdinović.

On dodaje da nije prvi put da Romi iz ovog naselja prodaju humanitarnu pomoć. Kada su dobili pomoć u materijalu za izgradnju kuća, kompletan matrijal su rasprodali.

Poslednji komentari
  • Padre Vreme: 12.08.2014 12:12h

    Pa kad je EHO, kao humanitarna organizacija koja je prevashodno hum. organizacija tradicionalnih protestantskih crkava resila da zaobidje staresine i vodje Romskih (crkvenih) zajednica i da im oni ukazu kome da dele pomoc - tako im i treba. Da su humanitarnu pomoc delili preko Romskih crkava do ovoga ne bi doslo.

  • DUŠAN Vreme: 12.08.2014 12:22h

    NIŠTA TO NIJE NEOBIČNO KOD NJIH REDOVNO I NORMALNO

  • vera Vreme: 12.08.2014 12:25h

    Pa lepo...a vi narode samo pomazite,zbog takvih pomoc nece dobiti ni oni kome je zaista potrebna.Vazno je da ima pirsing,a sto zivi u kartonskoj kutiji nema veze.Sto bi stari ljudi rekli '' Videla zaba gde se konji kuju ,pa digla i ona nogu''

  • Lilly Vreme: 12.08.2014 13:29h

    Pa dobro, nek rade tako ako tako hoce, samo nek posle ne kukaju. Mada cisto sumnjam da nece kukati kad potrose te pare sto sad imaju.

  • gorcilo Vreme: 12.08.2014 15:27h

    Sada ce uskoro sezona branja kukuruza, sve bi ih angažovao i da potrošeni novac daju stvarmo kome treba ane ovako da zajebavaju narod.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP