Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPREMA SE PRODAJA NAŠEG OPERATERA

Raste vrednost Telekoma Srbija

Autor: Tanjug | 11.12.2014 - 09:33:00h | Komentara: 1

Država bi za prodaju Telekoma Srbija mogla da postigne višu cenu od one koja je nuđena pre četiri godine, smatra generalni direktor te kompanije Predrag Chulibrk.

Ode na doboš: „Telekom“

"Telekom“ | Foto: Nebojša Marković

Prema njegovim rečima, ako se vlada kao većinski vlasnik odluči za prodaju, potrebno je samo da se taj posao pripremi kvalitetno i odradi profesionalno.
Kad je reč o ceni, Ćulibrk navodi za "Novosti" da bi "prepustio tržištu da kaže šta je realna cena" i objašnjava da je mnogo faktora koji na to utiču.
- Ipak, ohrabrujući pokazatelji su sporazum sa MMF i najava konsolidacije naše privrede - ističe direktor Telekoma.
Na pitanje da li je stvarno potrebno prodati Telekom, Ćulibrk kaže da će vlada tu svakako dati konačnu reč.
- Ubeđen sam da vlada i te kako zna šta radi. Neke odluke su zaista bile vizionarske, pogledajmo samo Er Srbiju. Pa, pre samo četiri-pet godina Telekom Srbija je morao da kupuje zgradju Jata u Novom Beogradu kako bi Jat mogao da preživi, a danas imamo najmoderniju avio-kompaniju u regionu. Po tome sudeći, potpuno sam ubedjen da će vlada, sagledavajući stanje u celosti, doneti najbolju moguću odluku - rekao je on.
Ćulibrk je takođe naveo da polovinom januara sledeće godine Telekom planira da isplati dividende vredne 9,6 milijardi dinara, od čega sedam milijardi ide državi, a 2,6 milijardi malim akcionarima.
Kako dodaje, konačna odluka se očekuje narednih dana.
U vezi sa odlukom kompanije da kupi "Dunav banku", Ćulibrk kaže da će ukupan iznos potreban za sticanje kontrolnog paketa akcija biti oko 10 miliona evra.
- Radi se o operaciji koja ne podrazumeva klasičnu kupoprodaju, već će sticanje vlasništva Telekom realizovati kroz dokapitalizaciju banke i na taj način steći većinski paket akcija - objašnjava on i dodaje da, pored Telekoma, dokapitalizaciju u manjoj meri treba da realizuje i "Dunav osiguranje".
Odbacujući navode da je reč o "političkoj kupovini", Ćulibrk napominje da je Telekom prepoznao interes da udje u banku, a "Dunav osiguranje" prepoznalo interes da dobije strateškog partnera "koji će svojom poslovnom vizijom, snagom i reputacijom moći da osigura uspešno poslovanje banke".
Kao jedan od projekata, Ćulibrk je naveo i da se planira razvoj finansijskih usluga i posebne pogodnosti za naše ljude u SAD.
Poslednji komentari
  • alex Vreme: 11.12.2014 09:57h

    i moj stan sada košta više nego pre 4 godine. pa? šta si hteo da kažeš?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP