Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠTA OSTADE POSLE MRKIĆA

Rasulo u MSP!

Autor: Kurir | 12.05.2014 - 10:25:00h | Komentara: 2

Bivši ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić ostavio je svom nasledniku potpuni haosu u ministarstvu, a kolike su njegove razmere, najbolje je opisao novi šef diplomatije Ivica Dačić – pojedini ministri čak i ne znaju adrese ambasada u kojima službuju, a za šta ih građani Srbije uredno plaćaju!

Ivan Mrkić postao poznat po kontroverznim kadrovskim rešenjima u MSP

Ivan Mrkić postao poznat po kontroverznim kadrovskim rešenjima u MSP | Foto: FoNet - Nenad Đorđević

Jedan od takvih primera je i slučaj Slavenka Terzića, našeg ambasadora u Rusiji, koji se, prema rečima našeg izvora iz MPS, pokazao kao, najblaže rečeno, nesposoban.
– Terzić ni do jednog važnog zvaničnika u Rusiji ne može da dođe, pre ćemo vi ili ja iz Beograda telefonom da dobijemo nekog u Moskvi nego što će to da uradi Terzić koji živi tamo. Njegov jedini cilj je da Dačić preda njegovu knjigu Putinu!
Moskva je, zajedno sa Vašingtonom i Briselom, ključno diplomatsko predstavništvo i Dačić je svestan ovog problema. Vrlo je moguće da se Terzić uskoro vrati u Beograd, a neće mu pomoći ni to što je Dačićev lični prijatelj – kaže izvor našeg lista iz MSP i dodaje da je Mrkić masovno slao neproverene ljude – prijatelje i rođake na službu u inostranstvo.

Preživeo cunami: Dačić

Ivica Dačić | Foto: M. Perić

- Bivši ministar je masovno zapošljavao tokom svog mandata – sada nas zvanično ima oko 1.250, iako je budžetom predviđeno oko 1.000 ljudi. Pitanje je ko i kako isplaćuje te plate. Na primer, Dušanka Šešlija je po Mrkićevom nalogu poslata na radno mesto u Madrid koje ne postoji! Ona čak nije diplomata, nije prošla bezbednosne provere, ne zna španski jezik – navodi naš izvor.
Da se situacija u MSP otrgla kontroli, potvrdio je i novi šef diplomatije. Dačić je nedavno u razgovoru za Kurir ispričao i do kojih krajnosti idu naši ambasadori – prošle godine od 25.000 telegrama koji su stigli od naših diplomata u svetu u jednom od njih je pisalo da Burundi učestvuje u mirovnoj misiji u nekoj drugoj zemlji u Africi?!
- Jedan ambasador nije znao ni adresu sopstvene ambasade! Rekao mi je kako je tu tek tri-četiri meseca i nije još zapamtio adresu. Kako će onda da predstavlja zemlju? Nažalost, taj je još ambasador, ali više neće biti – rekao je juče Dačić.
Poslednji komentari
  • Горислав Музикравић Дрнч Vreme: 12.05.2014 12:28h

    Страшно стање у МИП-у направили су: Свилановић Горан, Драшковић Вук, Јеремић Вук, Мркић Иван. Какво ће стање направити и оставити иза себе Дачић Ивица, нека нам је Бог у помоћ.

  • Anja Vreme: 12.05.2014 13:36h

    Blagi uzas, i sta kazete gde je sad taj covek, savetnik predsednika, da li ce odgovarati i biti kaznjen zbog stanja u ovom ministarstvu, sramota, ko nam je sve predstavljao drzavu i ko je sada predstavlja, te ambasade su samo mesta da se neko debelo obogati.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP