Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ŠOU NA ČUKARICI

Rat oko direktorske fotelje u osnovnoj školi!

Autor: J. Jokanović | 04.11.2014 - 23:16:00h | Komentara: 1

U OŠ “Banović Strahinja” na Čukarici već mesec i po dana traje borba za izbor novog direktora ove ustanove.

Nastavničko veće ove škole sa 69 glasova od ukupno 74 prisutnih, predložilo je Školskom odboru da Tatijana Novosel, koja je već četiri meseca na funkciji v.d direktora, i zvanično postane prvi čovek ove obrazovne ustanove.

OŠ “Banović Strahinja” na Čukarici

OŠ “Banović Strahinja” na Čukarici | Foto: Rajko Ristić

Međutim, školski odbor se oglušio o predlog nastavničkog veća i doneo odluku o postavljanju drugog kandidata Đure Kosića, koji se već nalazi na direktorskoj funkciji u OŠ “Branko Radičević” u Velikoj Moštanici i koji je dobio podršku samo četiri člana nastavničkog veća.

Od devet članova školskog odbora za Kosića se izjasnilo pet. Nezadovoljni odlukom da za direktora ne bude izabrana Novosel, koja je dobila podršku čak 97 odsto kolektiva i 100 roditelja, zaposleni u školi i roditelji obratili su se za pomoć prosvetnoj inspekciji koja je utvrdila da je prilikom izbora bilo mnogo nepravilnosti i poništila odluku. Iako nastavničko veće samo daje mišljenje, praksa je da školski odbor potvrdi predlog zaposlenih.

- Od kada postoji ova škola, za direktora se birao onaj kandidat koga podržava kolektiv. Na savetu roditelja je odlučeno da se stopostotna podrška da onome koga podržavaju i zaposleni, a ako 69 njih kaže da Tatjana, koja već četiri meseca obavlja ovaj posao, to radi dobro, i da je zaslužila podršku i poverenje, onda je van svake pameti da se dovede neki Đura, inače kandidat lokalne samouprave, koji već vrši funkciju direktora i jedini motiv mu je što mu je ova škola bliže kući - kaže predsednik Saveta roditelja Petar Miljković, dodajući da je inače sednica odbora bila puna neregularnosti.
Poslednji komentari
  • milan Vreme: 27.11.2014 22:38h

    U Srbiji svako može biti smenjen sa svoje funkcuje osim, po mišljenju Gradskog sekretarijata za obrazovanje Beograda, članice Školskog odbora koja ima 0% poverenja zaposlenih u OŠ "Banović Strahinja". To što na sastancima Školskog odbora zastupa svoje lične interese i interese svoje porodice, a ne stavove onih koji su je delegirali nije dovoljan zakonski osnov za njenu smenu. Bruka i sramota!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP