Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

INSPEKCIJA MINISTARSTVA ZDRAVLJA KONTROLISALA BROJ ZAPOSLENIH U APOTEKAMA

Rat za farmaceute!

Autor: R. Briza | 04.01.2015 - 16:38:00h | Komentara: 1

Ovu Novu godinu privatni apotekari pamtiće po neprijatnom iznenađenju Ministarstva zdravlja, koje je im je poslalo inspektore u kontrolu. Da stvar bude gora, nije kontrolisano da li ima lekova koji nisu na stanju ili im je istekao rok, već da li radi dovoljan broj farmaceuta.

apoteka

Apoteke jedna drugoj otimaju zaposlene

Javna je tajna već deset godina da je u državnim i privatnim apotekama manjak farmaceuta, jer su deficitarni na tržištu. Vlasnici apoteka u Srbiji, kako za „Alo!“ tvrdi farmaceutkinja Vukosava Stevanović, članica Radne grupe za borbu protiv korupcije Ministarstva zdravlja i Ministarstva pravde i predsednica „Apotekarskog jezgra“, jedni drugima bukvalno otimaju farmaceute. Naravno, kako kaže Stevanovićeva, cela ova akcija ukazuje i na moguću korupciju, jer privatnim apotekama s jedne strane preti zatvaranje, dok se sa druge poslovni prostori farmaceutskih kuća u stečaju izdaju veletrgovcima koji će dodatno da ugroze male apoteke zbog nižih cena lekova!

- Mnoge apoteke u Srbiji ne zadovoljavu propise da u njima rade dva farmaceuta i jedan farmaceutski tehničar! Državne i privatne apoteke već decenijama ne mogu da ispune taj uslov, jer faramceuta nema dovoljno na tržištu! Kontrolišući samo privatne apoteke država ne samo da ih diskriminiše, već budi sumnju i na korupciju, zbog čega će se udruženja apotekara „Apotekarsko jezgro“ i „Apotekarsko društvo Vojvodine“ obratiti nadležnima za pojašnjenje situacije - kaže Stevanovićeva i dodaje:

- Lanac apoteka iz Makedonije zakupio je prostor za veleprodaju jedne novosadske farmaceutske kompanije u stečaju i započeo otvaranje apoteka. To je čista nelojalna konkurencija svim malim apotekama i dovešće do njihovog gašenja.

Ministarstvo: Nema većih problema
Nemanja Velikić, portparol Ministarstva zdravlja, kaže za „Alo!“ da inspektori redovno kontrolišu apoteke, posebno kada je reč o broju kadrova.


- U kontrolu idemo i po tim specijalnim prijavama. Dosad nismo utvrdili veće probleme u vezi sa brojem zaposlenih. Naravno da ćemo razmotriti pritužbe koje budu stigle od udruženja apotekara - rekao je on.

Poslednji komentari
  • srpskaposla! Vreme: 04.01.2015 18:11h

    Normalno,izdali prostor za mkd apotekare.Valjda u znak zahvalnosti za maltretiranje sveštenika SPC,zatiranje poslednjih trqagova Srba u Mkd.Nek hrvati poklope apoteke na Terazijama,.................................

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP