Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VANDALIZAM

Razbijen izlog stranke Borisa Tadića u Kragujevcu!

Autor: Tanjug | 11.10.2014 - 13:41:00h | Komentara: 0

Nepoznati počionici razbili su izlog stranke Borisa Tadića u Kragujevcu, koja od pre nekoliko dana ima naziv Socijaldemokratska stranka (SDS) umesto doskorašnjeg imena Nova demokratska stranka.

Stranka će imati pet potpredsednika:  Boris Tadić

Boris Tadić | Foto: Goran Srdanov

U centru grada, na staklu od prostorija stranke je slika Borisa Tadića preko čijeg je čela napravljena rupa, najverovatnije kamenom.

Predstavnik te stranke i narodni poslanik iz Šumadije Aleksandar Senić u telefonskoj izjavi Tanjugu je rekao da je izlog stranke razbijen u noći izmedju 10. i 11. oktobra.

"Slučaj smo prijavili policiji i od njih očekujemo da budu ekspeditivni i da u što kraćem vremeskom roku otkriju počionice", rekao je Senić.

Portparol Policijske uprave u Kragujevcu Slobodan Lazarević Tanjugu je rekao da su predstavnici te stranke danas oko podneva prijavili da je razbijen izlog na prostorijama stranke i dodao da je u toku uvidjaj.

Stranka Borisa Tadića u kragujevačkoj Skupštini ima jednog odbornika, koji se, bar zvanično, nije opredelio da li će, u aktulenoj politickoj situaciji u Kragujevcu, svoj glas dati trenutnoj vlasti ili budućoj većini, čiji je formiranje ovih dana najavljeno.

Odbornik Tadićeve stranke u sadašnjem skupštinskom sazivu je u opoziciji, a stranka je odbornički mandat osvojila na samostalnoj listi "Izbor za bolji Kragujevac-Boris Tadić".

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović pre dva dana je, gostujići na Televiziji Kragujevac, izjavio da ima podršku 41 od ukupno 87 odbornika, odnosno, da većinu od 44 odbornika ima SNS.

Odbornička grupa Stevanovićeve stranke Zajedno za Ssumadiju (Z Z Š) kao i LDP u petak su podneli inicijativu za sazivanje vanredne sednice gradskog parlamenta, kako bi proverili da li gradonačelnik ima većinu.

Najavljivana inicijativa stranaka okupljenih oko opozicione SNS, sa zahtevom da se održi vanredna sednica Skupštine grada na kojoj bi se odbornici izjašnjavali o nepoverenju predsedniku Skupštine Saši Mileniću i gradonačelniku Kragujevca Veroljubu Stevanoviću još nije podneta.

Nezvanično se saznaje da će biti podneta u ponedeljak, 13. oktobra.

Predsednik Skupštine grada Saša Milenić u petak je izjavio da će vanrednu sednicu gradskog parlamenta zakazati u roku od sedam dana od dana podnošenja inicijative Z Z Š i LDP.

Dodao je i da će biti održana u zakonskom roku do 15 dana od datuma kada je inicijativa ušla u skupštinsku proceduru.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP