Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VOJISLAV ŠEŠELJ ZA ALO!

Razgovarao sam o eutanaziji!

Autor: S. V. | 28.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Nakon što je Tribunal u Hagu odbacio optužbe lekara Vojislava Šešelja da je lider SRS-a u pritvoru neadekvatno i nepravovremeno lečen od tumora, Vojislav Šešelj potvrdio je za “Alo!” da je u pritvoru sa lekarskim osobljem razgovarao i o eutanaziji.

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj | Foto: Marko Metlaš

- Sa mnom je o toj temi razgovarala zatvorska medicinska sestra. Objašnjavala mi je kakva su pravila o tome u Holandiji. Ona je to sve zapisivala i kasnije prosledila. Ja na to nisam obraćao posebnu pažnju sve dok me na to nisu podsetili naši lekari kada su došli da me obiđu - naglašava Šešelj. On ističe da je Tribunal sve radio kako bi on odustao od lečenja.


Hag: Šešelj dobio negu


Spoljna revizija Šešeljevog lečenja pokazala je da je “Šešelj dobio primerenu medicinsku negu u pritvoru Tribunala i da primedbe srpskih lekara nisu zasnovane na informacijama iz istorije bolesti koja im je bila stavljena na uvid”. I holandski i belgijski onkolog koje je Tribunal angažovao potvrdili su, da su “dijagnostički testovi bili primereni i pravovremeni”.

- Ta priča da su me zbog otrovnih izlučevina posle hemoterapije izolovali je glupost. Pa i sami znate da ljudi prime hemoterapiju i da se po povratku iz bolnice igraju sa decom. Oni su zapravo sve činili da me nateraju da odustanem od lečenja jer su takve terapije skupe - zaključuje lider radikala.

Kao jednu od primedbi Šešeljevih srpskih lekara, zamenica sekretara Tribunala Kejt Makintoš navela je i “holandski stav o diskusiji o eutanaziji sa pacijentom i okolnostima pod kojim se takav razgovor vodi”. Makintošova je naznačila da se eksperti nisu izjašnjavali o razgovoru o eutanaziji koji je bio vođen sa Šešeljem.
Nezavisni eksperti potvrdili su i ispravnost odluke da se, posle prve hemoterapije, Šešelj izoluje od ostalih pritvorenika zbog “otrovnih izlučevina” koje su posledica terapije, kao i da su posle toga preduzete primerene medicinske mere. Lidera SRS-a optužnica pred Haškim tribunalom tereti za zločine u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Vojvodini.
Poslednji komentari
  • Dejan Vreme: 28.04.2015 09:08h

    Od uvek sam znao da na zapadu nešto smrdi , samo nisam znao šta ?

  • Pitanje za Šešelja! Vreme: 28.04.2015 11:30h

    Gde je taj Šešelj koji je 91g pričao kako su muslimani u Bosni poturčeni srbi a ne hrvati pa je zato 95g napravljen genocid u srebrenici gde je pobijeno ukupno 8000 muslimana a u Zvorniku otac od ovog "vahabije" i još 720 musilana pa gde je taj Šešelj da kaže koko su ti muslimani stvaro poturčeni srbi i naša BRAĆA pa da se ne svete za taj genocid i da ne ubijaju i oni svoju braću!??

  • Драгомир Vreme: 28.04.2015 11:57h

    Ми сељаци кажемо да ,,ТАКИМА НИ БУДАК НЕМЕРЕ НИШТА,,! Да Шешељ нама србима буде здрав и нормално жив јер не можеш да будеш мртав а здрав!Па да видимо колико је то штете нанео сопственом народу бахатим понашањем?У Хагу је био оличење бруке и срамоте!У правом смислу речи.Овде се неки брину како му је а он тамо са усташама терао комендију и помало инат!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP