Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KORUPCIJA

Razotkriven posle pisanja Alo!

Autor: S. Đ. | 27.10.2012 - 09:05:00h | Komentara: 1

Posle pisanja “Alo!”, Agencija za borbu protiv korupcije izrekla je meru javnog objavljivanja odluke o povredi zakona bivšem državnom sekretaru u Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Zlatku Dragosavljeviću. On je po prestanku javne funkcije imenovan u Odbor direktora kanadske kompanije “Erin ventures”, a da prethodno nije tražio saglasnost Agencije, čime je postupio suprotno odredbama Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Zlatko Dragosavljević

Zlatko Dragosavljević | Foto: D. Stojanović

Na ovu nezakonitost je javnost, kao i Agenciju, “Alo!” obavestio tekstovima objavljenim u septembru ove godine, kada smo ukazali na to da se Dragosavljević zaposlio u kanadskoj kompaniji samo mesec dana nakon razrešenja s javne funkcije u ministarstvu koje je toj privatnoj firmi dodeljivanjem licenci omogućavalo poslovanje u Srbiji.


Ovim povodom je Agencija juče objavila da funkcioner kome je prestala javna funkcija dve godine po prestanku funkcije ne može da zasnuje radni odnos, odnosno poslovnu saradnju sa pravnim licem, preduzetnikom ili međunarodnom organizacijom koja obavlja delatnost u vezi sa funkcijom koju je funkcioner vršio, osim po dobijenoj saglasnosti Agencije.

- Zakonom je propisano da je funkcioner kome je prestala javna funkcija dužan da pre zasnivanja radnog odnosa, odnosno poslovne saradnje zatraži saglasnost Agencije, što Zlatko Dragosavljević nije uradio - saopštila je Agencija.
Poslednji komentari
  • Likica Vreme: 28.10.2012 11:19h

    A što Alo i Agencija ne postupiše, i ne postupaju u slučaju bivšeg guvernera NBS Jelašića. Pa i on je kao i ovaj dilber postupio. Samo je u pitanju banka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP