Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ODGOVOR

Razvojna banka Vojvodine: Nismo imala štetu u poslu s "Borovicom"

Autor: Tanjug | 23.03.2013 - 14:58:00h | Komentara: 0

Razvojna banka Vojvodine (RBV) saopštila je danas da u radu sa grupom "Borovica" nije pretrpela štetu i da nadležni organi treba da utvrde eventulanu odgovornost tri privedena bivša čelnika te banke.

Ta banka, u saopštenju izdatom povodom informacija u medijima, "obaveštava da nije pričinjena šteta jer je izvršni postupak u toku, a ovlašćeni procenitelj u izvršnom postupku naplate kredita i izdatih garancija, pozitivno je procenio njihovu naplativost".

Razvojna banka Vojvodine

Razvojna banka Vojvodine | Foto: Nenad Milošević

"Na nadležnim organima je da utvrde realne činjenice i eventualne propuste privedenih lica, a Banka će i dalje svakako nastojati da naplati ukupna potraživanja od ovih pravnih subjekata, kao i od svih drugih", navodi se u saopštenju.

Tri bivša čelnika RBV privedeni su zbog sumnje da su oštetili tu banku za više od 20 miliona evra, potvrdio je jutros Tanjugu direktor policije Milorad Veljović.
Oni se sumnjiče da su odobravali kredite mimo zakona i važećih procedura te banke, rekao je Veljović.

Razvojna banka navodi u saospstrenju da grupa "Borovica", koju čini niz privrednih subjekata, ima obaveze po kreditima i izdatim garancijama kod Razvojne banke u iznosu od 2,9 milijardi dinara i da je "na ime ovih zaduženja Banka od klijenta naplatila 375 miliona dinara na ime kamate".

"Nad ovim pravnim subjektima, od strane RBV, pokrenuto je izvršenje radi naplate duga", navodi ta banka i dodaje da "svi tokovi pokrenutih izvršnih postupaka naplate mogu se pratiti na portalu nadležnih privrednih sudova".

RBV navodi da je je za poslednjih šest meseci naplatila više od šest milijardi dinara od raznih dužnika, "a preko 500 izvršnih postupaka za naplatu je u toku".

Procenat naplate u ovim postupcima je više od 70 odsto, "što svedoči da Banka uspeva da naplati plasirane kredite", navodi se u saopštenju.

Banka ističe da su "sva imovina i računi preduzeća grupe "Borovica", kao i privatna imovina, blokirani, i u izvršnom postupku koji je u toku, očekuje se potpuna naplata".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP