Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DEMANTI

Reakcija na tekst "Muljala sa građevinskim zemljištem, a Velja Ilić je unapredio?!"

Autor: | 11.09.2013 - 16:07:00h | Komentara: 0

Povodom teksta "Muljala sa građevinskim zemljištem, a Velja Ilić je unapredio?!" redakciji "Alo!" se obratila Ljiljana Milutinović sekretarka ministarstva građevinarstva i urbanizma. Njen odgovor na tekst vam prenosimo u celosti.

"Sve informacije iznete u ovom tekstu koje se odnose na navodne zloupotrebe službenog položaja i moju krivičnu osuđivanost u potpunosti su neistinite.
Poslove sekretara SO Voždovac sam obavljala od 1.4.1997. godine, a sa ovog radnog mesta nisam "najurena" niti otpuštena zbog navodnih privrednih prestupa, kako se u tekstu navodi, već mi je rad prestao regularno, istekom mandata 19.04.2001. godine. Posao sekretara sam obavljala u skladu sa Odlukom o organizaciji organa opštine Voždovac rukovodeći radom organa opštinske uprave i donošenjem akta o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova o opštinskoj upravi.
Neistinita je informacija da sam bila pod istragom zbog navodnih "malverzacija sa građevinskin zemljištem" i da sam učestvovala u dodeljivanju gradskog građevinskog zemljišta "mimo svakog zakona i pravila", a posebno napominjem da poslovi vezani za dodelu građevinskog zemljišta nisu ni bili u mojoj nedležnosti kao sekretara, u skladu sa organizacionim aktima opštinskih organa.
U privredi ne radim od 25.12.1992. godine i nisam osuđivana za privredne prestupe.
Ističem da je informacija da sam "četiri puta osuđivana za pronevere od po nekoliko miliona dolara na uslovne kazne" neistinita, te da nikada nisam krivično osuđivana niti oglašena krivom za izvršenje bilo kog krivičnog dela., pa ni za pronevere novca.
Protiv mene nikada nije doneta pravosnažna sudska presuda kojom bih bila oglašena krivom, niti mi je izrečena bilo kakva krivična sankcija, bilo koja osuda ili kazna efektnog zatvora.
Od 9.4.2003. godine sam zasnovala radni odnos na određeno vreme javnim oglasom, a rešenjem od 12.5.2004. na određeno vreme, u Ministarstvu rada i zapošljavanja na poslovima inspektora rada, što inače i ne bi bilo moguće da sam do tog vremena imala bilo kakvu krivčnu osudu.
Nisam nikada bila zaposlena u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, već je Uprava za rodnu ravnopravnost organ u sastavu Ministarstva rada i zapošljavanja. Napominjem i da sam dva javna konkursa za postavljanje n a položaj 2006. i 2007. godine uspešno okončala.
Neistinita je i informacija da je moja tužba za mobing podneta protiv mojih pretpostavljenih, tačnije Natalije Mićunović, odbačena kao neosnovana, jer ovaj postupak, u kome ostvarujem zaštitu garantovanu zakonom, još uvek nije pravnosnažno okončan. Označenje Rasima Ljajića kao tadašnjeg ministra za tuženog u mojim tužbama je posledica činjenice da je kao tadašnji ministar Ministarstva rada i socijalne politike bio pasivno legitimisan kao i Snežana Lakičević na funkciji državnog sekretara Ministarstva o čemu će sud odlučiti. Posebno napominjem da mene, kao lice na koje se objavljene informacije lično odnosem niko od novinara ovog lista nije kontaktirao radi provere istinitosti podataka. "

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP