Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LAZAR KRSTIĆ, NOVI MINISTAR FINANSIJA, ZA NIN

Reforme ili propast

Autor: Ekipa Alo! | 22.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 6

Srbija posle toliko izneverenih očekivanja ne sme sebi da dozvoli još jedan neuspeh i zato mora sprovesti neophodne strukturne reforme koje se godinama odlažu, izjavio je ekskluzivno za novi broj magazina NIN, u svom prvom velikom intervjuu, budući ministar finansija Lazar Krstić.

Lazar Krstić

Lazar Krstić | Foto: Dalibor Danilović

Nekoliko dana pre nego što će i formalno preuzeti najteži resor u Vladi Srbije, Krstić je poručio da mu je cilj da manjak u budžetu svede sa ovogodišnjih 6,5 na najviše četiri odsto bruto domaćeg proizvoda u 2014.
„Da bi se to ostvarilo, moraćemo da preduzmemo i neke manje popularne mere.

Mi drugog izbora nemamo ako želimo da zaustavimo dalje propadanje... Plate u javnom sektoru i penzije ne mogu u punoj meri da prate rast potrošačkih cena, pogotovo što se polovina novca za isplatu penzija obezbeđuje iz budžeta. Jednostavno novca za finansiranje tog rasta nema dovoljno i mi moramo da nađemo rešenje... Stezanja kaiša će svakako morati da bude ako mislimo da stabilizujemo javne finansije“.
Poslednji komentari
  • rasa Vreme: 22.08.2013 10:04h

    To znam i ja, ali sta vredi kada te mere ne odgovaraju velikom broju drzavnih mocnika i tajkuna koji se bogate u ovoj nasoj propasti.

  • momazver Vreme: 22.08.2013 10:06h

    sine, desice nam se ovo drugo.zao mi je sto su tebe navatali kao buduceg krivca za to.Veeeeeliki su oni igraci,zivotno skolovani u realnom okruzenju/lopovskom/.ta tamo teorija po raznim harvardima i jejlovima ne moz ni da zamisli sta su sve i na koje lopovsko rasipnicke nacine,a u svoju LICNU korist srbi sposobni da urade i da upropaste.eto,vlastitu drzavu,na primer.

  • alija Vreme: 22.08.2013 11:02h

    Pa zemljace nas ,kakva je vasa vizija kada ste zaboravili kakav vam je narod a o vladajucoj i opozicionoj vrhuski i da ne pricam.Ovde se pamet nikad nije cenila samo poslusnost za punjenje dzepova,Bezi dercko dok te jos hoce tamo gde si bio

  • voganj Vreme: 22.08.2013 11:54h

    nemas brate sta da stiskas kais puko smisli nesto drug to smo mogli i bez tebe zaradio si u SAD i imas para a mi koji zivimo ovde nismo mogli da ustedimo da bi ti nesto stezo nego ako si pametan dovedi investitore pa da nesto krene nabolje ali i ti se bojis jer znas da je kod nas kao u bermudskom trouglu sve sto dodje nestane a pogotovo pare.DA TE VIDIMO......

  • neda Vreme: 22.08.2013 12:00h

    E moj sineee,jer imoj sin je uspesan u drugoj grani privrede i najacoj privredi evrope a mozda i sveta,boriiii se,moj nislija i ne zaboravi da su ajkuleee oko teeebe,znam da ce Vucic pomoci s dobrom idejom i bice uz tebe,allli nikom sem njemu i jos mozda dvojici ministara ne verujem,ali Napred,treba ceo posten narod stati uz as dvojice

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP