Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KUPOVALI MEDIJSKI PROSTOR DRŽAVNIM PARAMA

Reklamirali struju za 92 miliona dinara!

Autor: Ekipa Alo! | 02.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 35

Javno preduzeće „Elektrovojvodina“ kupovalo je državnim parama medijski prostor od lokalnih novina i radijskih i televizijskih stanica i za to je u prethodne dve godine potrošeno neverovatnih 91.719.060 dinara! „Alo!“ poseduje sve kopije ovih ugovora koje je direktor „Elektrovojvodine“ Srđan Kružević, inače kadar Jedinstvene Srbije, potpisao sa ukupno 18 medijskih kuća širom Vojvodine i u kojima je ugovorio identične usluge za sve medije.

Pomoću  reklama smo  uštedeli 175  miliona  dinara:  Srđan  Kružević

Pomoću reklama smo uštedeli 175 miliona dinara: Srđan Kružević | Foto: R. Gatel

Direktor „Elektrovojvodine“ Srđan Kružević, inače kadar Jedinstvene Srbije, potpisao ugovore sa ukupno 18 medijskih kuća širom Vojvodine

- Predmet ugovora je pružanje usluga produkcije i emitovanja radio i televizijskog programa u sklopu aktivnosti na suzbijanju krađe električne energije i poboljšanju naplate električne energije... Ukupno ugovorena cena sa obračunatim PDV-om iznosi 15.482.880 dinara - navodi se u ugovoru koji je 19. februara 2013. Kružević sklopio sa „Kanalom 9“ iz Novog Sada. Zanimljivo je da se sve ostale ugovorene usluge odnose se na istu svrhu - suzbijanje krađe i poboljšanje naplate.


Ugovorima je definisano da je pružalac usluge obavezan da produkciju i emitovanje programa, odnosno objavljivanje novinskog sadržaja, vrši u periodu od jedne godine od ugovaranja. „Elektrovojvodina“ i Kružević su sve ove dilove plaćali avansno.

Tabela

Srđan Kružević za naš list objašnjava da je ova medijska „ofanziva“ usledila zbog preporuke Državne revizorske institucije da „Elektrovojvodina“ mora da poboljša naplatu, a da je pozivanje građana na kooperativnost jedini način na koji su to mogli da urade.


- Nismo se reklamirali da bi ljudi kupovali našu struju, nego da bismo ih pozvali da prijave krađu. Oglasili smo takvu poruku u skoro svim vojvođanskim medijima, koji naravno imaju svoje tarife za to. Uspeli smo da u proteklih godinu dana smanjimo krađu za 20 odsto, i to sve zahvaljujući prijavi komšija, kontaktiranja s našim kol centrom i slično. To je zapravo stvorilo uštedu od 175 miliona dinara, dakle dvostruko više od sume koju smo dali za medijski prostor - naglašava Kružević.
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 02.02.2014 09:34h

    I jos nije u zatvoru -cudno?Mora da je Palma urgirao ili magistar Ilic da GA NE DIRAJU!SRAMOTA PLJACKATI NAROD I DRZAVU I SLOBODNO SETATI GRADOM !

  • DS22 Vreme: 02.02.2014 09:37h

    MajstoriIZ ELEKTROVOJVODINE ili bilo koje firme! NEMOJ SLUCAJNO DA STE PRISLI MOJOJ BANDERI A DA OVOG NE SMESTITE IZA RESETAKA!

  • NS2 Vreme: 02.02.2014 09:40h

    Potrosili MILION EVRA da saznaju KO KRADE STRUJU .E MOJI STRUCNJACI ODMAH NA FAX da vam se vrate novci od skolovanja i MOTIKU U RUKE I PRAVAC PADINJAK ,a moze i KLISA !

  • Lala Vreme: 02.02.2014 09:50h

    Poznat je ovaj način "finansiranja".Uplatiš,a oni ti pola vrate u kešu.Tako se bata Velja finasira i kupuje zenlju u Kačulici,a i kuće po čačku.

  • Smesko Vreme: 02.02.2014 12:14h

    Kakav lopov radi iskljucivo sa privatnim kucama ,uz dogovor da mu se pola vrati .Sto se nije reklamirao na RTV .Dokle Srbijo!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP