Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SELA KOD ĆUPRIJE MUKU MUČE

Rekovac 12 dana nema vodu!

Autor: Tanjug | 21.12.2014 - 12:23:00h | Komentara: 2

Stanovnici Rekovca i susednog sela Lomnica već 12 dana nemaju vodu za piće zbog zdravstvene neispravnosti vode iz mesnog vodovoda i snabdevaju se pijaćom vodom iz cisterni, izjavio je danas načelnik Centra za higijenu i humanu ekologiju Zavoda za javno zdravlje u Chupriji dr Vladan Vlajković.

Voda za piće u Beogradu higijenski potpuno ispravna

Ilustracija | Foto: Miloš Cvetković

- U početku su uzrok neispravnosti bili povećani nitriti, a kasnije smo utvrdili da i "mikrobološka ispravnost vode odudara od pavilnika o ispravnosti voda Republike Srbije - kazao je Vlajković za Tanjug.
- Voda iz vodovoda se kontroliše svaki dan, po nekoliko puta, i danas je naš laborant tamo na terenu. Isključeni su neki bunari koji su bili sumnjivi i mi očekujemo da se situacija sa vodom uskoro normalizuje - rekao je Vlajković.
Rešenje o zabrani vode za piće i pripremu hrane iz vodovoda u Rekovcu "zbog zdravstvene neispravnosti" na snazi je od 9. decembra. Doneo ga je, posle nalaza ŽJZ, sanitarni inspektor Ministarstva zdravlja Dragan Tvrdišić.
Predsednik opštine Rekovac Predrag Đorđević izjavio je Tanjugu da su opština i Sstab za vanredne situacije reagovali hitno i postavili u gradu devet pokretnih cisterni sa vodom za piće i jedna u Lomnici.
Snabdevanje vodom građana je uredno, kazao je Đorđević.
Cisterne su postavljene kod Doma učenika, Dečijeg vrtića, Osnovne škole "Svetozar Marković", Doma zdravlja, Doma kulturte, Elektrodistribucije, kod Autobuske stanice, u Spsićkoj mahali, dodao je Đorđević.
Voda se doprema iz vodovoda u Jagodini. Preduzimamo sve moguće mere kako bi se voda iz gradskog vodovoda što pre dovela u ispravno stanje, istakao je Đorđević.
Mesni vodovod u Rekovcu star je oko 30 godina i u martu i aprilu ove godine voda iz njega je bila zabranjena 23 dana zbog fizičko hemijske neispravnosti (povećan sadržaj nitrita).

Tagovi:

Poslednji komentari
  • twix Vreme: 21.12.2014 13:15h

    Hitno Zrenjaninci da pošalju cisterne sa pijaćom vodom da pripomognu braću dok za koji dan ne dobiju vodu za piće.

  • Palma Vreme: 21.12.2014 13:38h

    Opština Ćuprija danas ima oko 43000 stanovnika, a sam grad 23000. Opštinu čine: grad Ćuprija i okolna sela: Batinac, Bigrenica, Staro selo, Vlaška, Virine, Ivankovac, Isakovo, Jovac, Dvorica, Krušar, Kovanica, Mijatovac, Ostrikovac, Paljane, Dobričevo, Senje i Supska.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP