Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MINISTARSTVO PRAVDE PRIPREMA VELIKO SPREMANJE SUDOVA

Renovira se Palata pravde, a 13 prekršajnih sudova seli se u jednu zgradu!

Autor: Ekipa Alo! | 19.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Analiza Ministarstva pravde pokazala je da su objekti sudova u Srbiji u veoma lošem stanju i u narednom periodu mnoge od njih očekuje temeljno renoviranje.

Spoljni sjaj za  pravosuđe

Spoljni sjaj za pravosuđe | Foto: Nebojša Marković

Ministarsto pravde preuzelo je od Ministarstva odbrane pravo korišćenja zgrade bivšeg Vojnotehničkog instituta u Katanićevoj ulici u Beogradu i u očekuje se da renoviranje tog objekta počne na proleće sledeće godine. Kako je rečeno, u renoviranu zgradu preći će deo sudija i službenika iz Palate pravde, koja je prenatrpana i koja će sledeće godine takođe biti renovirana.


U Palati pravde trenutno se nalaze Prvi i Drugi osnovni su, Viši sud, Više tužilastvo, Prvo i Drugo osnovno tužilastvo, Zemljišnoknjižno odeljenje, služba međunarodne pravne pomoći u krvičnim stvarima, maloletničko odeljenje Višeg suda, a izdaju se i potvrde građanima da nisu osuđivani.

Najveće promene predviđene su za prekršajne sudove u Beogradu, kojih trenutno ima 13 i koji će se od sledeće godine svi naći u jednoj zgradi. Plan Ministarstva pravde je da svi prekršajni sudovi budu u sadašnjoj zgradi Parničnog suda u Ustaničkoj ulici, a da se sudije i stručne službe tog suda presele u zgradu „Aeroinženjeringa“ u Novom Beogradu, koju je Ministarstvo 2011. godine kupilo za 800 miliona dinara. Na taj način će se značajno olakšati građanima, ali će se smanjiti i troškovi održavanja.

U Ministarstvu su naveli da je renoviranje nekih objekata u Srbiji već počelo i da je prioritet dat sudu u Bujanovcu i sudskoj jedinici u Petrovcu na Mlavi jer su krovovi u tim objekitma potpuno propali.
Poslednji komentari
  • SELAKOVIC SLINAVI MASON PRIPRAVNIK Vreme: 19.08.2013 09:21h

    Uzas koja sabotaza, kada treba da sude za kriminal odmah renoviraju sud sa mitom koji su uzeli da se zlocinci pomiluju. Da je taj mito bar ostao u Srbiji vec su ga masoni preko ovog pripravnika stavili na gomilu ko zna koju i ko zna gde. Slinavi mason pripravnik je samo mason sluzbenik.

  • MINISTRI PINK PANTERI NA KUBNI METAR Vreme: 19.08.2013 09:22h

    Nije potrebno vrsiti oruzane pljacke niti dilovati kokain potrebno je postaviti ministre prevejane kriminalce za skupljanje enormnih milionskih svota u vidu mita.

  • Zoran M. Vreme: 19.08.2013 13:52h

    Nadam se da prilikom renoviranja palate pravde nece zaboraviti da "renoviraju" i obezbedjenje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP