Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROVERA FINANSIJA U NAJVEĆIM STRANKAMA

Revizor češlja i Dačića

Autor: M. K. | 03.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Državna revizorska institucija (DRI) je, osim kod demokrata i naprednjaka, bila i u SPS-u. Svi oni imaju rok od osam dana da dostave sve izveštaje u vezi sa finansijama i poslovanjem stranke. Oni koji ovih dana mirno spavaju su liberali i SDS, na čija vrata DRI još nije pokucao.

Spokojan:  Ivica Dačić

Spokojan: Ivica Dačić | Foto: Oliver Bunić

- Iz DRI su bili u ponedeljak i dostavili nam zaključak o sprovođenju revizije, kao i zahtev za dostavljanje podataka. Osam dana je rok da sve podatke dostavimo i to ćemo i uraditi. Nemamo ništa protiv revizije. Mi i Agenciji za borbu protiv korupcije uvek dostavljamo potrebne podatke. Takođe, nema razloga ni za bilo kakav strah jer sve radimo u skladu sa zakonom. Kad je reč o tome kako se stranka finansira, to je mahom iz budžeta, ali i donacijama od fizičkih i pravnih lica - kaže za „Alo!“ Dejan Backović, direktor SPS-a.


DRI je u ponedeljak zaključak o sprovođenju revizije dostavio i demokratama, i to odmah ujutru, na početku radnog vremena, ali i naprednjacima. U DS-u veruju da je većina stvari u skladu sa zakonom, ali ne isključuju „mogućnost da možda mogu da se utvrde i neke nepravilnosti, koje se dešavaju kad je reč o knjigovodstvenoj dokumentaciji“. U SNS-u su nam rekli da ih to ni na koji način nije uznemirilo jer, kako su naveli, posluju u skladu sa zakonom i domaćinski.

DRI je zaobišao stranku Čedomira Jovanovića, kao i stranku Borisa Tadića, u kojoj nam je rečeno da se finansiraju isključivo iz budžeta i da se ne plaše revizije.

Dejan Backović

Dejan Backović

 
Iz DRI je saopšteno da je na osnovu programa revizije za 2015. godinu izdao zaključke o sprovođenju revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2014. za političke stranke čija je revizija planirana programom.
- Kako političke stranke kojima je uručen zaključak o sprovođenju revizije imaju pravo da u roku od osam dana od prijema zaključka prigovorom ospore nadležnost DRI za sprovođenje revizije, a kako je taj rok u toku, institucija do isteka roka za prigovor, odnosno do konačnosti donetih zaključaka o sprovođenju revizije, neće saopštavati kod kojih političkih stranaka će se sprovoditi revizija - naveo je DRI.
Poslednji komentari
  • Neupuceni Vreme: 03.06.2015 11:14h

    - A da li DRI planira da "proceslja" i G17/URS/? - Oni su oavno su poznati po manipulisanju drzavnim novcem a posle zadnjih izbora su na jako sumnjiv nacin nestali sa politicke scene ostavivsi za sobom jako velike dugove. - Po izjavama "bivsih" rukovodilaca ta stranka vise ne postoje ali u stvarnosti je potpuno drugacije - funkcionisu oni i dalje ali ilegalno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP