Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

EVROPLJANI IZDALI UPOZORENJE

RHMZ: Preživećemo nevreme
koje nas sutra očekuje!

Autor: Ekipa Alo! | 08.08.2013 - 12:42:00h | Komentara: 38

Na stranicama evropskog Meteoalarma Srbija, Hrvatska, Slovenija i Mađarska su označene crvenom bojom koja znači izuzetno opasno vreme. Za naš region najvaljena je moguća velika šteta! Ipak, meteorolozi iz našeg Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) tvrde za alo.rs da nas za vikend ne očekuje veliko nevreme već da smo u crvenom samo zbog velikih vrućina.

Meteoalarm

Meteoalarm

Mediji u našem regionu prenose da nas u petak i subotu veče očekuje jako nevreme, koje će u noći s petka na subotu biti praćeno obilnom kišom, gradom, jakim vetrovima pa i tornadima i pijavicama u obalskom području.

Na stranicama Meteoalarma, Srbija, kao i Slovenija, Hrvatska i Mađarska su označene crvenom bojom koja znači izuzetno opasno vreme, veoma intenzivan meteorološki događaj: Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području, u većini slučajeva s opasnošću po život. Upozorenja se najviše odnose na područja Vojvodine, Mačve, Beograda i centralne Srbije.

Meteorolozi  najavljuju vrlo verovatne pojave grada i oluje kao i obilne padavina.

Petak na subotu biće najopasniji.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) tvrde da smo danas u crvenom zbog opasnosti od velikih vrućina i da će Srbija već za vikend biti obojena žutom bojom.

- Mi smo deo evropskog Meteoalarma i podatke koje smo poslali ovih dana su obojeni crveno zbog trenutnih opasnosti od velikih vrućina. Preko vikenda nas očekuju padavine, grad, grmljavina u zapadnom i jugozapadnom delu Srbije ali nas ne očekuje veliko nevreme. Već preko vikenda će biti promenjena boja u žuto na mapi evropskog Meteoalrama, što znači da je opasnost od nevremena najmanja moguća - tvrde za alo.rs u RHMZ. 

Veliki ciklonalni poremećaj već je poharao Nemačku. Oluja praćena jakim gradom nanela je mnogo štete u južnim i istočnim delovima te zemlje, a stradao je i centar Berlina gde su brojna oborena stabla oštetila automobile.

Poslednji komentari
  • Caruk iz amersa Vreme: 08.08.2013 12:56h

    Nesto nam Raska oblast-pozuti????

  • Торбица Драган Vreme: 08.08.2013 13:04h

    СВИ ЋЕМО ИЗГИНУТИ!

  • Zikson Vreme: 08.08.2013 13:15h

    A Kosovo ce da zaobidje ili je ovo politicka karta?!Koliko vidim i Crna Gora je pocrvenela ili ovi iz Evrope ne znaju ni koje su zemlje na Balkanu.Bosna,takodje netaknuta.I od kada se vreme zadrzava u okviru granica!?Stvarno smesno...

  • Marko Vreme: 08.08.2013 13:21h

    HAARP

  • Enko Vreme: 08.08.2013 13:35h

    Jel ovo Angela Merkel pravila mapu?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP