Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BIVŠI DIREKTOR RFZO ANGAŽOVAO KAMERMANA I MONTAŽERA

Rijaliti u Fondu za zdravstvo!

Autor: Radmila Briza | 04.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Dr Momčilo Babić, bivši direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), tokom svog mandata, u trajanju nešto duže od godinu dana, u ovoj insituciji primio je kamermana, montažera i još 20 ljudi! To je Fond koštalo ni manje ni više nego devet miliona dinara ili 75.000 evra!

Bivši direktor RFZO angažovao kamermana i montažera

Bivši direktor RFZO angažovao kamermana i montažera | Foto: Petar Dimitrijević

Zanimljivo je da se za vakta dr Babića odlučivalo o uštedama na pozitivnoj listi lekova RFZO koji se izdaju na lekarski recept, zbog čega je donesen novi pravilnik o lekovima.


Dr Babić nedostupan!


“Alo!” je, u nameri da čuje komentar od dr Babića i Lalića, pozvao obojicu, ali je telefon dr Babića bio nedostupan, dok je Lalić, pošto je saslušao naše pitanje, rekao:
- Ja stvarno ne znam o čemu vi pričate. Kada smo ga pitali da li uopšte radi u RFZO, on je zalupio slušalicu.

- Samo za kamermana i montažera potrošeno je oko 800.000 dinara! Šta će Fondu TV ekipa, kao rijaliti da su pravili?! Oni su, kao i većina primljenih ljudi, radili u RFZO po ugovoru o delu, a neki po ugovoru o obavljanju privremenih i povremenih poslova - otkriva izvor “Alo!”. Prema njegovim rečima, Babić je angažovao i IT stručnjake kako bi proverili zakonitost svih aktivnosti Fonda u prethodnom periodu. Oni jesu, kako tvrdi izvor “Alo!” blizak RFZO, završili svoj posao, a rezutat njihovog rada je, za sada, potpuno nepoznat javnosti.

U RFZO potvrđuju za “Alo!” da su u periodu od 27.2.2013. do 11.12.2014. godine, angažovane 22 osobe - 15 po ugovoru o dopunskom radu, četiri po ugovoru o obavljanju privremenih i povremenih poslova i troje njih po ugovora o delu.

- Ukupni troškovi za sve te ljude iznosili su 9.004,075 dinara, a ugovore, koje je potpisao dr Babić, nije produžio novi v. d. direktor RFZO. Tokom 2013. i 2014. godine dr Babić je za audio i video snimanja i montaže sa različitih sednica i sastanaka, angažovao montažera u periodu od 5.11.2013. do 31.12.2014. godine i za taj period mu je isplaćeno 449.167 dinara, dok je kamermanu, u periodu od 12.11.2013. do 31.12.2014. godine, isplaćeno 441.000 dinara - kažu za “Alo!” u RFZO.

Sestriću dao  stalan posao

Sestriću dao stalan posao | Foto: Vesna Lalić

Babić sestriću dao stalan posao?!

Prema informacijama iz RFZO, za vreme direktorovanja, dr Momčilo Babić zaposlio je i Srđana Lalića. Kako tvrdi naš izvor, reč je o njegovom sestriću. U Fondu nisu želeli da ulaze u rodbinske veze.- Srđan Lalić je primljen u radni odnos 1.11.2013. godine za obavljanje poslova šef odseka za koordinaciju i ažuriranja sajtova zdravstvenih ustanova u Filijali za grad Beograd. Počev od 7.8.2014. godine zaposleni obavlja poslove šef odseka za održavanje informacionih sistema u Direkciji RFZO. Trenutna plata zaposlenog iznosi 63.657,75 dinara - naveli su u ovoj instituciji, dodajući da ne raspolažu podacima o srodničkim vezama Srđana Lalića sa dr Babićem.

Poslednji komentari
  • mile Vreme: 04.06.2015 08:40h

    DOTICNI GOSPODIN JE NASTUPIO TVRDO, KAO DA CE DA SREDI RFZO OD KRADJE, PREVARA KOJE SU EVIDENTIRANE U PRETHODNOM PERIODU. A SVE NA STETU OSIGURANIKA, KOJI NE MOGU NI KNJIZICE DA OVERE.A JOS JE CRNJE U FILIJALAMA. ZAPOSLJAVANI SU REFERENTI, VOZACI ZA 5000 EURA, KOJI SU TAKO BRZO NAPREDOVALI DA SU DOBILI MESTA SAVETNIIKA A BILI U NESRODNIM ZANIMANJIMA. ALI TAKO JE TU.VLADA TU JA<zbinu mora da razbije.

  • Insajder Vreme: 05.06.2015 09:31h

    Ono sto niste napisali jeste da pomenuti IT strucnjaci nisu angazovani sa strane, nego su stigli iz Filijale za grad Beograd koja inace ima visak strucne radne snage. Njihov zadatak je bio i jeste da svojim stecenim znanjem i iskustvom unaprede rad svih sluzbi Direkcije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP