Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRESEČENA VRPCA!

"Ringier Axel Springer" otvorio najmoderniju štampariju na Balkanu!

Autor: | 02.09.2013 - 12:03:00h | Komentara: 0

Inovirana i proširena štamparija APM Print, koja je vlasništvo kompanije "Ringier Axel Springer", otvorena je danas u Ulici Milutina Milankovića u Novom Beogradu. Štampariju je u pogon presecanjam vrpce i pritiskom na dugme pustio prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić i Jelena Drakulić Petrović otvaraju štampariju

Aleksandar Vučić i Jelena Drakulić Petrović otvaraju štampariju "Ringier Axel Springera" na Novom Beogradu | Foto: Andrej Isaković

Vučić je tom prilikom izjavio da je za Vladu Srbije veoma važna ova investicija i to iz nekoliko razloga.
- Prvi je da se biznis u Srbiji razvija i da investitori u Srbiji mogu nesmetano da ulažu i ostvaruju profit bez pravnih i političkih poteškoća. Važno je i zbog toga što ćemo imati novozaposlene radnike, a na izgradnji objekta radile su domaće građevinske firme. Takođe, u budžet Srbije će iz ove kompanije na ime doprinosa i poreza sliti sredstva koja, koliko znam, ova kompanija godinama redovno izmiruje - rekao je Vučić.
U ovoj štampariji štampaju se izdanja listova "Blic", "24 sata", "Alo", "Žena", "NIN", "Puls", "Autobild"..
.
Vučić je istakao da se neretko ne slaže s onim što pišu izdanja "Ringier Axel Springera", ali da ne misli da je to loše.
- Izrabrali ste put da se dopadnete narodu. Ni do sada, a ni ubuduće se niko neće mešati u vaš rad - rekao je Vučić.
Generalni direktor kompanije "Ringier AG" Mark Valder prethodno je istakao da je ova firma došla u Srbiju pre 10 godina, da su tada zavoleli zemlju, a posle toga i ljude.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, direktorPrvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, direktor "Ringier media" Mark Valder, izvršni direktor "Ringier Axel Springer Media AG" Mark Dekan i generalni direktor "Ringier Axel Springer Srbija" Jelena Drakulić Petrović Foto: Emil Čonkić

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, direktor "Ringier media" Mark Valder, izvršni direktor "Ringier Axel Springer Media AG" Mark Dekan i generalni direktor "Ringier Axel Springer Srbija" Jelena Drakulić Petrović
- Investicija od 8,4 miliona evra (milijardu dinara) treba da dokaže da smo posvećeni da ulažemo u ovu zemlju i medije u njoj. Nezavisni mediji su važni za demokratiju i ljude koji žive u Srbiji - rekao je Valder.
Valder je dodao a se više puta sretao sa Aleksandrom Vučićem i da se divi poslu koji je on obavio u vezi sa Kosovom, borbom protiv korupcije i pitanjem pridruživanja Srbije EU.

Od toga se u budžet slilo 39,5 miliona dinara, na osnovu dozvola i poreza
On je rekao da je ponosan što je "Ringier Axel Springer" najveći izdavač u Srbiji i napomenuo da je malo neobično u današnje vreme investirati u štampariju, ali je "Ringier media" ponosna što to radi.
Generalni direktor "Ringier Axel Springer Srbija" Jelena Dakulić Petrović izjavila je da joj je čast i zadovoljstvo što može danas da u Srbiji otvori objekat na kojem se radilo dve i po godine.
- Učestvovalo je više od 20 lokalnih preduzeća iz oblasti projektovanja i gradnje. Objekat je izgrađen po najsavremenijim svetskim standardima, u skladu sa protivpožarnom i ekološkom zaštitom, i jedan je od najmodernijih u svetu. Naša štamparija može da štampa neverovatnih 135.000 primeraka na sat - rekla je Jelena Drakulić Petrović.
Celokupan iznos finansiran je sredstvima "Ringier Axel Springera" u Srbiji, a učestvovanjem u ovom projektu švajcarski izdavač "Ringier" i nemački "Axel Springer" su pokazali da veruju u naše tržište i Srbiju, dodala je ona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP