Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

UNOSAN BIZNIS

Rističević i njegova supruga prevarom do 3.000 evra mesečno!

Autor: Blic | 15.12.2013 - 23:44:00h | Komentara: 11

Narodni poslanik Marjan Rističević i njegova supruga Javorka falsifikovali su dokumenta na osnovu kojih su dobili pravo da uskladište kukuruz iz robnih rezervi, za šta su plaćani oko 3.000 evra mesečno, saznaje „Blic“. Iako je kontrolom utvrđeno da kukuruz nije pravilno uskladišten, Rističevići odbijaju da ga vrate državi. Protiv „Rističević Company“ podneta je krivična prijava, a policija je počela istragu.

Marjan Rističević i njegova supruga Javorka

Marjan Rističević i njegova supruga Javorka | Foto: Zoran Lončarević

Kompanija Rističevića prijavila se Republičkoj direkciji za robne rezerve za posao skladišta. Priložili su dokumentaciju koja je potvrđivala da imaju uslove za čuvanje kukuruza. Rističevići su od direkcije dobili tri i po hiljade tona kukuruza.
Prilikom prve vanredne kontrole Republičke direkcije za robne rezerve

Falsifikat
Prema saznanjima „Blica“, „Rističević company“ je falsifikovala izveštaj jedne od konsultanskih kuća iz Beograda da zadovoljava uslove za skladištenje. U Direkciji za robne rezerve navode da nemaju saznanja o tome kao ni da li je i to preduzeće podnelo krivičnu prijavu protiv „Rističević Company“ zbog falsifikovanja dokumenta.

krajem prošle godine utvrđeno je da kukuruz nije pravilno uskladišten.

U Direkciji su potvrdili za „Blic“ da je prva kontrola izvršena 9. novembra prošle godine i da je utvrđeno da kukuruz nije pravilno uskladišten. Kompaniji narodnog poslanika Rističevića (na listi je poslanika SNS), a koja se vodi na njegovu suprugu Javorku, odmah je naloženo da vrati kukuruz. U Direkciji kažu da je preduzeće odbilo da postupi po nalogu. Kako „Blic“ saznaje nadležni iz Direkcije nisu čak uspeli ni da vide u kakvom je stanju kukuruz za koji se pretpostavlja da je propao zbog neuslovnog skladištenja. Policijska istraga treba da utvrdi i da li nedostaje kukuruz iz robnih rezervi koji je bio kod Rističevića jer se sumnja da je njihovo preduzeće otišlo i korak dalje.

- Niti hoće da vrate kukuruz, niti su dozvolili da bilo ko priđe kukuruzu. Tako da se ne zna da li i nedostaje - kaže „Blicov“ sagovornik.

U Direkciji za „Blic“ kažu da su podneli tužbu protiv „Rističević Company“.

- Tužba je podneta radi predaje, odnosno vraćanja Direkciji 3.420 tona merkantilnog kukuruza. Podneta je i krivična prijava protiv odgovornog lica „Rističević Company“, a oba postupka su u toku - potvrdili su za „Blic“ u Direkciji za robne rezerve.

Više čitajte na blic.rs.

Poslednji komentari
  • Farmer Vreme: 16.12.2013 02:51h

    Licemer, smrad i lopina.Ušo u vladajuću stranku da sakrije lopovluk.

  • деспот Vreme: 16.12.2013 06:12h

    напредно нема шта

  • karalaki Vreme: 16.12.2013 06:57h

    samo bahato, uzmi sve što ti život pruža.

  • momazver Vreme: 16.12.2013 07:17h

    Ima nekoliko NELOGICNOSTI u textu,ali bitno je da kukuruz/ u kakvom god stanju trenutno bio/ nije problem. Njega nema ,pa nema. ...P.S...oko nelogicnosti *...Direkcija je ustanovila da je neadekvatno skladisten..* napisano u drugom pasusu, a u trecem*..iz Direkcije nisu uspeli ni da vide u kakvom je stanju kukuruz..*Na osnovu cega je nesto .neadekvatno uskladisteno,ako nije ni vidjeno...Druga je prica sto je garant,taj kukuruz Marjan valjao,pa su u vecoj akciji uhvatili i *malog* sa spustenim gacama.

  • DSV Vreme: 16.12.2013 08:59h

    CIST lopovluk pod okriljem "narodnog tribuna"!Neko mora u CORKU!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP