Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

GRATIS OD 51 DINAR ILI NENAMERNA GREŠKA?

Roba na sniženju skuplja nego ona bez akcije?!

Autor: 021.rs / Ekipa Alo! | 26.11.2014 - 11:50:00h | Komentara: 1

Sve češće su pritužbe Novosađana na lažne akcije u marketima i manipulisanje cenama, a prošle nedelje je to bio slučaj u novosadskom Tempu.

Domestos

Aleksandar I. kaže za 021.rs da je umalo prevaren prilikom kupovine sredstva za čišćenje Domestos. "Bio sam u Tempu, u uobičajenoj nabavci. Na spisku koji je žena sastavila, bio je i Domestos. Krenuo sam da uzmem jedan na kojem velikim slovima, na samom pakovanju, piše da je gratis osveživač za wc šolju, ali taj gratis je 51 dinar skuplji nego onaj bez gratisa", priča on za 021.rs.
Kako dodaje, u pitanju je akcija koja se završila prošle srede, a trajala je nedelju dana. "Oni su za tih sedam dana jednokratno podigli cenu sa 184 na 248,99 (oko 55 odsto), a onda "snizili" na 235,99 (oko 6%) i dodali nešto gratis", negoduje ovaj Novosađanin.
Predsednik Nacionalne organizacije za zaštitu potrošača Goran Papović kazao je ranije za 021 da je pritužbi građana na ovu pojavu mnogo i da se mora skrenuti pažnja da "sve akcije nisu akcije".
"U takvim slučajevima, jedino rešenje je obraćanje tržišnoj inspekciji. Međutim, ona ili ne radi svoj deo posla ili nemaju dovoljno inspektora koji to mogu da pokriju", naveo je on.
Papović napominje da kada bi tržišna inspekcija imala kapacitete koje bi trebalo da ima, nijednom trgovcu ne bi padalo na pamet da se na takav način oglašava.
Podsetimo da je 021 već ukazivao na takozvane akcije koje su sve češća pojava u novosadskim supermarketima. Prema nedavnom istraživanju Asocijacije potrošača Srbije APOS, Tempo spada u najjeftinije markete u Srbiji.

Delhaize Srbija: Nenamerna greška!

U kompaniji Delhaize Srbija za "alo.rs" su rekli da je potrošač iz Novog Sada juočio grešku koja se nemamerno našla na njihovim policama.

- Redovne cene artikala koji su na fotografiji su identične 248.99 dinara, čime „gratis“ pakovanje opravdava svoje ime. Ovaj proizvod je prvobitno bio na dvonedeljnoj, redovnoj akciji po ceni od 235.99, a ponuđena i bolja cena u okviru vikend akcije od 184 dinara. Tokom nivelacije cena došlo je do nenamernog propusta snižavanja cene gratis pakovanja koje se vodi pod drugom šifrom. Sve promotivne aktivnosti organizujemo sa namerom da našim potrošačima obezbedimo što više artikala po najpovoljnijm cenama i potrudićemo se da do sličnih propusta ne dođe - rekli su u ovoj kompaniji za "alo.rs".

Poslednji komentari
  • Aleksandar Vreme: 26.11.2014 12:55h

    Pa ja sam u Tempu na Adi Beograd pre tri-cetiri nedelje hteo da kupim kecap Polimark. Na tri razlicita mesta gde je stajao ISTI POLIMARK KECAP na razdaljini od 5-10 metara jedno mesto od drufgog imao sam TRI RAZLICITE CENE ISTOG PROIZVODA I PROIZVODJACA - Polimark.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP