Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BANKAR VELIBOR GRČIĆ

Robin Hud ostao bez cvonjka?!

Autor: E. Sadiku - J. Petrović | 30.10.2012 - 07:02:00h | Komentara: 1

“Rekao mi je da ga je u subotu zvala direktorka banke i da mu je prenela da ga je tražila policija zbog manjka para u trezoru. Iz policijske stanice se javio supruzi Ani i rekao da će ostati 48 sati u pritvoru.

Ne liči mi to na njega, nije on sposoban za tako nešto: Šurak Aleksandar Petrović

Ne liči mi to na njega, nije on sposoban za tako nešto: Šurak Aleksandar Petrović | Foto: Dimitrije Goll

Ne mogu da verujem da je on sposoban da uradi takvu krađu, ne liči mi to na njega”, priča Aleksandar Petrović (28) iz Stublina, kod Obrenovca, šurak uhapšenog bankara Nove Agrobanke Velibora Grčića (39), osumnjičenog za krađu 100.000 evra.

U dve kućice u jednom dvorištu, u selu kod Beograda, uhapšeni Robin Hud, kako su ga mediji prozvali, živi sa suprugom, dvoje maloletne dece, ocem i šurakom. Svaki dan je ovaj bankar putovao autobusom do Beograda, gde je radio.

Skromna kuća uhapšenog bankara

Skromna kuća uhapšenog bankara | Foto: Dimitrije Goll

 

Prodali zemlju oko kuće


“Pre pet godina, Grčići su prodali deo placa oko kuće kako bi uradili fasadu na drugoj. Od drugog dela novca Velibor je podigao spomenik majci. Kuća nije okrečena jer novca za to nije imao”, objašnjava Aleksandar Petrović, šurak uhapšenog bankara.

- Dve godine je bio zaposlen u banci na mestu radnika trezora. Nismo primetili da je imao novca, a i ne verujemo da je ikome davao. Živeli smo skromno. On je supruzi i deci svaki dan ostavljao na stolu 1.000 dinara kako bi imali za sve što im je potrebno. Tvrdim da je pošten čovek koji se nije libio da radi ni jedan jedini posao. Nekoliko godina bio je na građevini samo da bi izdržavao svoju porodicu jer mu je i supruga bez posla - tvrdi Petrović.

Vest o hapšenju Grčića ubrzo se pročula u Stublinama. U razgovoru sa meštanima niko protiv ovog čoveka nije mogao da kaže ništa ružno. Znali su da radi u banci, ali ne i to da je od juna ove godine uzimao novac i delio prijateljima. Jedna njegova prijateljica je rekla da ga je viđala u Novoj Agrobanci, ali kao obezbeđenje i da je veoma brzo napredovao u službi.

Šokirani komšija

Šokirani komšija | Foto: Dimitrije Goll


Kako je “Alo!” objavio, radnik trezora u policiji je ispričao da je raznosio novac u osam bankomata. Deo para je stavljao u bankomate, a deo uzimao za sebe. On je, navodno, ispričao da je oko 100.000 evra potrošio na renoviranje kuće, klađenje, ali je napomenuo da je pozamljivao i svojim prijateljima koji su u lošoj materijalnoj situaciji. U nekoliko navrata, nezvanično sazanjemo, rekao je da nema ni dinara od 11 miliona, koje je proneverio.

„Morao sam“


Prema rečima najbližih uhapšenom Veliboru Grčiću, on je i svoju ženu Anu mogao da zaposli u Agrobanci, ali nije želeo. Tražio joj je posao u okolini Obrenovca kako ne bi putovala daleko zbog dece koja još idu u školu. Kako saznajemo, supruga je juče posetila Velibora u pritovoru, koji joj je samo joj je rekao: “Morao sam!”

Poslednji komentari
  • sc Vreme: 30.10.2012 21:32h

    Zar on nije razveden?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP