Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRIVODI SE KRAJU ISTRAGA O PRISLUŠKIVANJU

Roćku smestili
najbliži saradnici?!

Autor: S. Vojinović | 08.11.2012 - 22:12:00h | Komentara: 2

General Rodoljub Milović Roćko, načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, mogao bi zbog afere o prisluškivanju mobilnog telefona Aleksandra Vučića najpre da strada i bude smenjen, ali prave krivce treba tražiti među njegovim najbližim saradnicina, otkriva za „Alo!“ izvor blizak istrazi!

Rodoljub Milović Roćko

General Rodoljub Milović Roćko

Naš sagovornik kaže da ni posle više od nedelju dana od kada je otkrivena ova afera nije utvrđeno ko je izdao nalog da se preko listinga kontrolišu kontakti prvog potpredsednika Vlade Srbije, ali da će neko “morati da plati ceh”.


- Istragom koju po nalogu ministra policije Ivice Dačića vodi Sektor unutrašnje kontrole nije se došlo do konkretnih rezultata. Unutrašnja kontrola češlja sve službe koje se nalaze unutar UKP-a, na čijem je čelu upravo Milović. Sa načelnicima tih službi još nije obavljen zvaničan razgovor, ali češljaju papire, naloge, akcije koje su sprovodili... Međutim, kako se u MUP-u veoma poštuju hijerarhija i nadležnosti, generala Milovića najverovatnije čeka smena sa ove funkcije, iako bar za sada nema dokaza da je on izdao nalog za kontrolu listinga sa Vučićevog mobilnog telefona. Dakle, on bi po sistemu komandne odgovornosti mogao da strada zbog propusta u UKP-u, na čijem je on čelu, jer je sve ovo otišlo predaleko - objašnjava izvor iz policije.

Ipak, kako dodaje, istraga se paralelno sprovodi i unutar UKP-a.

Vučić i Nikolić

Prisluškivani: Vučić i Nikolić | Foto: FoNet

- Neko je morao da izda takav nalog pismeno ili usmeno, što je van svih propisa. Nije isključeno da je zaista i postojao neki pismeni nalog, ali očigledno je da se radi o falšu, jer dosadašnjom istragom je utvrđeno da takav dopis uopšte nije zaveden. Dakle, sve je moguće, pa i to da je neko falsifikovao Milovićev potpis i na osnovu takvog dopisa naloženo listanje Vučićevog mobilnog telefona. Tako nešto moglo je da uradi najviše dvoje-troje njegovih najbližih saradnika, od onih u njegovom kabinetu do nekog od načelnika sektora u okviru Uprave kriminalističke inspekcije. Sada se i oni istražuju, ali i njihovi međusobni odnosi sa Milovićem - dodaje on.

Danas rezultati istrage o incidentu sa Tomom!
Rezultati istrage o tome kako je došlo do incidenta prošlog petka na autoputu Beograd-Niš, kada se automobil Uprave saobraćajne policije približio koloni u kojoj je bio predsednik Tomislav Nikolić, trebalo bi danas da budu poznati.
- Po nalogu ministra, istragu i za ovaj slučaj vodi Sektor unutrašnje kontrole. Iako je vozač načelnika Uprave saobraćajne policije izjavio da je on vozio auto i da nije ugrozio bezbednost predsednika, Dačić je naložio da se utvrde svi detalji, pa i i to ko je tada bio za volanom Simićevog službenog automobila - priča sagovornik za „Alo!“.

Poslednji komentari
  • mile Vreme: 09.11.2012 09:58h

    Taj Roćko izgleda da je crnogorac, kao i Veljović.Šta oni traže u ovoj državi i ko ih zapošljava u ovoj zemlji. Samo tako, srediće vas lepo ti prevaranti. Milovi su to ljudi...

  • Velja Vreme: 09.11.2012 11:14h

    Bilo je vala vreme da "odlete" ovi Jočićevi kadrovi. Treba smeniti i šefa UKP za Beograd. U poslednjih 7 godina niko ko nije Crnogorac nije mogao da uđe u UKP. Treba da vidite tu količinu bahatog ponašanja. Pola njih ne zna ni dve rečenice da sastavi a šatro sve neki sa fakultetima. Katastrofa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP