Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POMOĆ ZA BEBE

Rođeno dva puta više dece!

Autor: Tanjug | 29.10.2012 - 13:20:00h | Komentara: 0

U Skupštini grada Jagodine, danas je uručeno po 1.200 evra u protivdinarskoj vrednosti roditeljima 64 bebe koje su rođene na teritoriji grada u septembru i oktobru, a na osnovu ranije odluke Skupštine.

Prvih pet koverata sa po 122.500 dinara, mladim majkama uručio je predsednik Skupštine grada Dragan Marković - Palma. On je istakao da je zahvaljujući ovoj stimulaciji, ali i drugim merama koje grad sprovodi, na području Jagodine ove godine rođeno dva puta više dece nego u istom periodu lane. Primera radi, u oktobru 2011. godine u Jagodini su rođene 32 bebe, a ove godine do 29. oktobra 68 beba, precizirao je Marković.

beba spava

Deca su ukras sveta! | Foto: Castillo Dominici / freedigitalphotos.net

- Prošlog meseca kada smo uručivali novac mladim roditeljima obećao sam da će posao dobiti jedan od roditelja sa troje dece ako nijedan ne radi, a sada vam obećavamo da će posao dobiti oba, koji sada imaju dvoje dece, a dobiju treće - rekao je Marković. On je objasnio da će posao dobiti u jednoj od fabrika koju grade strani investitori, najavljujući da će jedna od njih, "Andrea konfenzione", biti završena za 20 dana, objasnio je Marković.

Dragan Marković Palma

Dragan Marković - Palma | Foto: Emil Čonkić

- Želimo da stvorimo uslove da svi žive od svog rada, da ne dolaze po socijalnu pomoć. Znamo da ima roditelja sa troje dece i teško zive, ali ih je stid da dodju i ja ih pozivam da se jave, mi ćemo im pomoći - obećao je Marković. Na dodeli novca bio je jedan roditelj koji je dobio blizance, a tri roditelja koji maju po troje dece, a da nigde ne rade. Ovo je bilo četvrti put da grad dodeljuje novac roditeljima novorođenih beba od 1. juna. Svečanosti je prisustovao gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, narodni poslanik Petar Petrović i čelnici političkih partija koje participiraju u gradskoj vlasti.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP