Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ PONUDIO DIREKTORU TAJNE SLUŽBE DA GA NASLEDI U FOTELJI MINISTRA ODBRANE

Rodić ide u Vojsku, ali BIA mu je draža!

Autor: M. Dakić | 20.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Nebojša Rodić, aktuelni šef BIA kome je Aleksandar Vučić na sastanku 14. avgusta ponudio da u rekonstruisanoj vladi preuzme rukovođenje Ministarstvom odbrane, prvobitno je odbio taj predlog, ali se, kako saznajemo, juče ipak predomislio i verovatno će i zvanično preuzeti fotelju u Birčaninovoj, saznaje „Alo!“ u vrhu Vlade.

Vučićev kadar  od velikog  poverenja: Nebojša  Rodić

Vučićev kadar od velikog poverenja: Nebojša Rodić | Foto: Oliver Bunić

Prema našim informacijama, iako je Rodiću vrlo imponovala ponuda da nasledi resor na čijem je čelu donedavno bio Aleksandar Vučić, on je odbijanje obrazlagao rečeima da ne želi da napusti Bezbednosno-informativnu agenciju, kojom uspešno rukovodi već godinu dana.

Ipak, iako najozbiljniji, Rodić nije jedini kandidat za tu funkciju, već postoje i drugi potencijalni kandidati, koje prvi potpredsednik Vlade ima u rezervi. Jedan od njih je i Nebojša Stefanović, aktuelni predsednik Skupštine.

Nebojša Rodić je široj javnosti postao poznat nakon promene vlasti u Srbiji, kada je prvo došao na mesto generalnog sekretara predsednika Tomislava Nikolića, a potom, u avgustu prošle godine, na čelo BIA. Pre državničkih funkcija, radio je kao profesor na jednom privatnom šabačkom univerzitetu.
Bogatu biografiju dopunio je i funkcijama zamenika sekretara Skupštine i ambasadora, a bio je i sekretar Republičke izborne komisije 1996. i 1997. godine. Vučić i Nikolić za njega imaju samo reči hvale, ocenjujući ga kao „pravnika stare škole“, „vrhunskog stručnjaka“...

Rodić i Vučić na sastanku prošle srede

Rodić i Vučić na sastanku prošle srede


Iako u tekućoj rekonstrukciji ima više nepoznanica, kao što smo juče objavili, sve bi trebalo da bude jasnije od srede. Ipak, očekivano je da vicepremijer i lider naprednjaka do sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS-a neće saopštiti konkretna kadrovska rešenja. Kako „Alo!“ saznaje, ove dve sednice Srpske napredne stranke trebalo bi da budu održane za vikend, najverovatnije već u subotu.

- U subotu bi trebalo da održimo sednicu Predsedništva, a postoji mogućnost da usledi i sednica Glavnog odbora. Tako bismo blagovremeno sve definisali pred sednicu u Skupštini Srbije, koja bi trebalo da se održi u ponedeljak 26. avgusta - navodi naš izvor.

Naša saznanja potvrdio je i zamenik šefa poslaničke grupe naprednjaka Zoran Babić, koji je juče poručio da je „rekonstrukcija Vlade u samom finišu“.
- Za SNS je najvažnije da se taj posao što pre završi i da Vlada nastavi da radi - poručio je Babić.

Do kraja nedelje i Socijalistička partija Srbije trebalo bi da izađe sa konkretnim predlozima za ministarska mesta, kao i da pre toga održi sednice najviših stranačkih tela.

Dačić: Akcenat na EU i ekonomiji!

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je juče da će do kraja nedelje biti poznate sve pojedinosti u vezi s rekonstrukcijom Vlade, da su razgovori u završnoj fazi i da će Vlada Srbije u narednom periodu rad preusmeriti ne samo na pitanja evropskih integracija i dijaloga sa Prištinom, već i na ekonomiju.
- U ovom trenutku se razgovara o tome kako će Vlada biti konstituisana, odnosno da li će doći do promene u zakonu o ministarstvima - poručio je predsednik Vlade. On je na pitanje novinara da li je sa vicepremijerom Aleksandrom Vučićem razgovarao o podeli resora odgovorio da to čini svaki dan.
- Svakog dana se sastajemo. Do kraja nedelje sve će biti poznato, biće pripremljeni zakon o ministarstvima i zakon o Vladi, nakon čega sve ide u parlament - dodao je lider SPS-a.

Poslednji komentari
  • Penzioner Vreme: 20.08.2013 14:46h

    Nesto mi ovaj gospodin ne lici na ministra a mozda je bio dobar obavestajac. Mnogo je zimogrozljiv kad nosi ovu maramu oko vrata, kako ce ici da gleda zimske vezbe vojske

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP