Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROTEST ISPRED APELACIONOG SUDA

Roditelji osuđenih traže pravično suđenje!

Autor: Ekipa Alo! | 29.11.2012 - 08:36:00h | Komentara: 0

Roditelji osuđenih za učešće u ubistvu francuskog državljanina Brisa Tatona u Beogradu u septembru 2009. godine juče su mirno protestovali ispred Apelacionog suda tražeći ponavljanje krivičnog postupka i pravično suđenje.

Skup ispred zgrade Apelacionog suda u Beogradu

Skup ispred zgrade Apelacionog suda u Beogradu | Foto: Aleksandar Stanković

Okupljeni - njih dvadesetak - nosili su transparente “Hoćemo pravdu”, “Umrla je pravna država”, “Zašto sud ignoriše svedoke”, “Šta je sa preispitivanjem istražnog postupka”...


Tokom protesta, ispred zgrade Apelacionog suda, koji treba da odluči o žalbi advokata osuđenih koji traže ponavljanje postupka, saobraćaj se neometano odvijao, a skup je preventivno obezbeđivalo nekoliko policajaca. Roditelji osuđenih ukazali su i na, po njihovim mišljenjima, niz nepravilnosti u postupku, među kojima je i zašto nema najznačajnjih snimaka iz kafića sa platoa na Obilićevom vencu, zašto je u policiji vršen pritisak na osumnjičene da potvrde nešto što nije istina i da promene iskaze...
Žarko Puzigaća, otac osuđenog Dejana Puzigaće, izjavio je novinarima da je sud izrekao drakonske kazne mimo dokaza i da nisu uzete u obzir izjave svedoka. On je naveo i da su se roditelji okupili ispred zgrade Apelacionog suda kako bi skrenuli pažnju na, kako je rekao, nepravednu presudu i kako bi se došlo do pravde.

Apelacioni sud u Beogradu krajem januara prepolovio je kazne osuđenima preinačivši presudu Višeg suda, kojom su bili osuđeni na ukupno 240 godina zatvora. Pravosnažnom presudom Apelacionog suda 14 napadača na Tatona dobilo je ukupno 123 godine zatvora.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP