Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SAVET UPOZORIO

RRA kaznio "Pink" zbog
napada na "Blic": Izrečeno
javno upozorenje, ako "Pink"
nastavi gubi frekvenciju do 30 dana!

Autor: Blic | 07.08.2013 - 15:48:00h | Komentara: 2

Sednica Saveta RRA na kojoj se raspravljalo o napadima Televizije "Pink" na "Blic" završena je posle četiri sata. "Pinku" je izrečena javno upozorenje i naloženo mu je da prekine sa napadima.

Savet RRA

Ovo upozorenje TV "Pink" mora da pročita na svojoj televiziji. Ukoliko to ne uradi automatski će ostati bez frekvencije do 30 dana.

Upozorenje se izriče emiteru koji:
1) i pored izrečene opomene nastavi da postupa suprotno obavezama utvrđenim ovim zakonom ili aktom Agencije donetim na osnovu ovog zakona;
2) prvi put prekrši neku od obaveza utvrđenih ovim zakonom ali na način da to kršenje ozbiljno ugrožava ostvarivanje načela regulisanja odnosa u oblasti radiodifuzije;
3) prekrši neki od uslova koji su sadržani u izdatoj dozvoli za emitovanje programa.

Prilikom izricanja upozorenja Agencija je dužna da izričito navede obavezu koju je emiter povredio, kao i da utvrdi mere koje emiter treba da preduzme kako bi se povreda otklonila. Upozorenje se objavljuje u javnim glasilima, a obavezno u programu onog emitera na kojeg se upozorenje odnosi.

- Televiziji "Pink" je izrečena mera upozorenja zbog kršenja Zakona o radiodifuziji, Zakona o informisanju i Kodeksa ponašanja emitera. "Pink" je obavezan da prestane sa napadima na "Blic" i da prestane da koristi uvredljiv jezik - rekao je Dragan Lukić, izvršni direktor RRA.

Suprotno zakonu, novinari nisu mogli da prisustvuju Saveta RRA, pa se sve odvijalo iza zatvorenih vrata. Po završetku sednice, članovi Saveta su izbegli novinare kojima se jedino obratio izvršni direktor RRA.

Na sednici je trebalo da bude odlučeno i da li ce pravo korišćenja nacionalne frekvencije dobiti TV "Nova" ili TV "Kopernikus". Međutim, ta odluka će biti doneta tek u petak.

Pink

Šta ako "Pink" odbije da pročita upozorenje 

U zakonu se na navodi da se "upozorenje objavljuje u javnim glasilima, a obavezno u programu onog emitera na kojeg se upozorenje odnosi".

Emiteru koji, i pored izrečenog upozorenja u smislu člana 18. ovog zakona, nastavi da ne izvršava odredbe ovog zakona ili propisa donetih na osnovu njega ili ne poštuje uslove predviđene dozvolom za emitovanje programa, ili koji ne postupi po merama za otklanjanje učinjenih povreda koje je Savet utvrdio u izrečenom upozorenju, Savet izriče privremeno oduzimanje dozvole za emitovanje programa, u trajanju do 30 dana.

Emiteru koji ne izvršava svoje obaveze, a kome je prethodno najmanje tri puta bila izrečena mera privremenog oduzimanja dozvole za emitovanje, izriče se trajno oduzimanje dozvole za emitovanje programa. Prestanak važenja dozvole za emitovanje programa protekom roka na koji je izdata.

O nacionalnim frekvencijama u petak

Savet RRA nije danas doneo odluku o dodeljivanju nacilnalne televizijske frekvencije koja je ostala upraznjena gašenjem Televizije Avala, a za koju su konkurisali telvizijr Nova iKopernikus Svet plus 3, već će o tome odlučivati na sednici u petak.


Izvršni direktor RRA Dragan Lukić objasnio je posle sednice, koja je bila zatvorena za javnost, da je Savet tog regulatronog tela završio raspravu, ali da su članovi insistirali na tome da priložena dokumentacija još jednom bude proučena, zbog čega će se o dodeljivanju nacionane televizijske frekvencije odlučivati na sednici u petak.


Prijavu za nacionalnu frekfenciju dostavile su TV "Nova" i TV "Kopernikus Svet plus 3", čije su prijave bile potpune i blagovremene. Za regionalno pokrivanje konkurisali su TV "Jedinstvo" i "TV NP" iz Novog Pazara, TV "Telemark" iz Čačka, "Moja TV" iz Beograda i "Radio" M iz Knjaževca.

Poslednji komentari
  • stojko Vreme: 07.08.2013 16:15h

    odlično e sad još da kazne SBB zato što mi ne otklanjaju reklamaciju 2,5 godine a sve vreme su mi naplaćivali i spalili televizor i isključili čim sam pestao da plaćam ali su mi račune uredno slali i uvećavali. RRA mi nije odgovorio na zahtev već me obavestio da je moju žalbu prosledio SBB-u. Interesantno. Bilo bi lepo kad sudija prijavu saobraćajnog policajca umesto kazne prosledio meni.

  • CANADA016 Vreme: 07.08.2013 21:23h

    mitrovica licno niti volim niti mrzim! ali po cijoj direktivi radi RRA???? jel to onaj DzINDzER ili ti narandzati opasni mafijas diriguje pali i zari po BG-u ?? pa mitrovic je izrekao istinu i mora da bude kaznjen nekom opomenom na zivot i smrt njegovog biznisa???? RRA nemoj vise da postojis AKO SI TAKVO S*ANJE!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP