Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DEMANTUJU

RTS: Kod nas nije bilo enormno visokih zarada!

Autor: Beta | 25.11.2013 - 16:30:00h | Komentara: 14

Radio-televizija Srbije (RTS) negirala je danas da je u toj televiziji poslednjih deset godina bilo neumereno visokih zarada.

ff

"Zbog napisa u štampi i pratećih reakcija na društvenim mrežama podsećamo javnost da u RTS-u u poslednjih deset godina nije bilo zarada koje bi se mogle smatrati neumereno visokim po standardima koji, prema našim saznanjima, važe u srpskim medijima. Rekli bismo da nismo ni pri vrhu", navodi se u saopštenju javnog servisa.
Dodaje se i da nije bilo "drastičnih i neuobičajenih promena u visini zarada u odnosu na prethodni period, kao i da nije promenjen princip da se nagrade odredjuju u skladu sa ličnim doprinosom svakog zaposlenog i finansijskim mogućnostima kuće".
"Sve što navodimo potkrepljeno je izveštajima redovnih i vanrednih kontrola nadležnih institucija", saopštio je RTS.
Pojedini mediji objavili su da neke voditeljke na RTS-u imaju enormna primanja, a da jedna od njih po informativnoj emisiji koju vodi dobija po 50.000 dinara. Isti izvor je naveo da je vršilac dužnosti direktora RTS Nikola Mirkov odbio da im produži takve stimulacije.
 

Povezane vesti:

Poslednji komentari
  • Ludi ja Vreme: 25.11.2013 16:51h

    Koga lazu?? pa narod nije glup nije ovca za sisanje ,nit je glup

  • Milan Djoric Vreme: 25.11.2013 17:00h

    1/2 Ovde nema ni trunke istine! Ne nasedjate na besmislena saopštenja,jer ih pišu oni koji imaju zarade od nekoliko stotina hiljada dinara mesečno. Međutim, ne verujem da je jedna od voditeljki Dnevnika zaista dobijala po 50 hiljada dinara po emisiji, jer bi to, prostom racunicom posmatrano bilo otprilike ovako: Redovna plata od oko 60.000 dinara + (bonus od 50.000 * 2 Dnevnika nedeljno) na mesecnom nivou bilo oko 460.000 dinara mesecno. Ovo vec nije moguce. ALI: istina je sleca: pojedine zvezde RTS-a (medju njima sve navedene u predhodnom tekstu) zaista imaju mesecne zarade od nekoliko hiljada evra. Ni jedna ne prima manje od 1500 do 2000 evra mesecno. Istovremeno, novinari emisije OKO imaju takoce astronomske dodatke na plate! I dok se nekoliko desetina novinara (i skoro vecina urednika) namiruje sa stotinama hiljada dinara mesecno, "obicni novinari" primaju plate od 30 do 40 hiljada mesecno.

  • milosav Vreme: 25.11.2013 17:01h

    2/2 Tehnicari,montazeri i snimatelji, u nekim slucajevima nemaju vise od 25.000 dinara. I dok pojedine zvezde mesecno u svoje liste rada upisuju tri do cetiri emisije ili isto toliko TV priloga za ceo mesec, novinari u dopsinistvima rade 100 puta više (opsluzujuci sve redakcije RTS-a) za 30 hiljada dinara mesecno. O rasispanju novca za besmislena putovanja po svetu pojedinim novinarima RTS-a u Beogradu ne treba trositi reci. Na snimanja, bez ikakvog osnova odlaze ekipe koje po nekad broje izmedju 6 i 10 ljudi, dok u dospisnistvima ekipa ne broji nikada vise od dva radnika. U centrali Televizije u Beogradu novac se nemilosrdno troši, dok većina poštenih i vrednih ljudi koji tamo rade, godišnje zarade isto koliko i jedna od TV zvezda za samo mesec dana. Sramota ! Javašluk i bezobrazluk !

  • KIKI Vreme: 25.11.2013 17:53h

    Itekako je bilo, dok smo mi sitna boranija radili za 20 - 25 000 dinara, neki su primali po nekoliko hiljada evra....

  • Pera Vreme: 25.11.2013 18:20h

    Jeste jeste što kaze inspektor Radiša"Da je Pera na vreme otišao u policiju svega ovog nebi bilo."

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP