Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NASTAVLJA SE PREPUCAVANJE

RTS: Siniša Kovačević izneo 11 neistina!

Autor: Ekipa "Alo!" | 16.11.2012 - 22:01:00h | Komentara: 4

Radio Televizija Srbija (RTS) ocenila je juče da je Siniša Kovačević, poslanik DSS-a i reditelj u Skupštini Srbije u više javnih nastupa izneo desetine ocena o RTS-u koje se, kako je rečeno, ne uklapaju u standardnu formulu istine.

„Zakon me štiti“:  Aleksandar Tijanić

Kovačević govori neistine: Aleksandar Tijanić | Foto: Andrej Isaković

Kolegijum Generalnog direktora RTS Aleksandra Tijanića negirao je i Kovačevićeve navode da je celokupan raspoloživi fond marketinških sekundi RTS prodao kompanijama čiji su vlasnici "Đilas i Šaper".


- Zakon zabranjuje monopolsku prodaju marketinškog vremena bilo kojoj agenciji. Dve najveće agencije po zakupljenom reklamnom prostoru, na Prvom programu RTS-a imaju jedna 27,7 procenata a druga 10,8 procenata mogućeg vremena – poručili su, dodajući i da RTS "mimo agencija direktno sarađuje sa desetinama velikih i malih oglašivača koji u ukupnom reklamnom prostoru imaju oko 39 procenata".

- Svake godine, zbog privredno-finansijske krize, ostane neutrošen znatan deo vremena. Prošle godine ostalo je 3.869.006 sekundi na oba programa RTS-a. U ovom trenutku, svakom zainteresovanom kupcu na RTS-u stoji na raspolaganju bar tri miliona slobodnih sekundi. Izvolite – poručili su u Javnom servisu, demantujući da se marketinške sekunde RTS prodaje u bescenje za "tepsiju" ribe.

Siniša Kovačević

Siniša Kovačević | Foto: FoNet

- Prihod od marketinga u najboljim godinama kretao se oko 34 miliona evra. U 2012. godini iznosi oko 23 miliona evra plus četiri miliona od izbornog političkog marketinga. Država od RTS-a na ime poreza, doprinosa i PDV-a uzima neizdrživih 21 milion evra godišnje, što je trećina ukupnog budžeta RTS – zaključili su. Između ostalog kolegijum RTS-a osvrnuo se i na Kovačevićevu izjavu da "menadžmentu RTS niko nije rekao da su se u Srbiji dogodile određene političke promene".

- Da, pa šta? Javni servis ne pripada državi već javnom prostoru između države i društva. Da je bilo drugačije, zar bi Siniša Kovačević na RTS, u vreme "nenarodnog režima", mogao da snimi svoju seriju koja je RTS koštala dva miliona evra? Zar bismo mogli, u tom istom režimu, da odbijemo haški predlog da se sa programa skine serija "Moj rođak sa sela"? Zar bismo, sa drugačijim držanjem, zaslužili da predsednik Tomislav Nikolić, u svom prvom televizijskom nastupu, kaže da je RTS bio najbolji i najprofesionalniji srpski medij na izborima? Poslanik Siniša dramatično vidi RTS kao deo plena i pobedničkog lanč-paketa. Pogrešno. Štetno. Komično, čak. Ali, njegovu rečenicu vidimo kao propust što mu niko nije rekao da su neka vremena zauvek ostala iza nas. Ako misli da nisu, neka poslanik to glasno kaže građanima. Da znamo šta sve nas čeka. Pogotovu RTS – poručio je Tijanićev Kolegijum.
Poslednji komentari
  • Ben Akiba Vreme: 17.11.2012 01:26h

    Tijaniću..Imaš li trunku časti i obraza ne bi se ni javljao u javnosti.Shvati čoveče da nisi ne zamenjljiv..Dušan je izneo apsolutnu ISTINU!Izneo je javno kako o RTS-u razmišlja 99% Srbije!Shvati, prošlo je vreme tetralnog hvatanja muva u studiju.Danas je Bogu hvala vreme za školovane, mlade i kreativne ljude.

  • biki Vreme: 17.11.2012 09:56h

    A rekao si da nece biti eklama, e nema vise da ti placam TV pretplatu, pa ne mogu vise da disem od reklama, a i od reprizinih repriza, ma uzas i Sinisa Kovacevic je u pravu !!!

  • tosa Vreme: 17.11.2012 23:35h

    Ko tebi vise veruje, skloni se vec jednom i povedi svoje plavuse.

  • joka Vreme: 18.11.2012 19:48h

    Tico, jos nisi razumeo da te je stvarno bilo dosta!!!! Vrati se covece novinama (doduse nema vise Mire da te pogura) pa si nasao Djikija kao zamenu... A kada gospodo iz borda Tice govorite o ciframa kojima ste*finansirali* sve te serije, pa o cemu se tu radi, nije Kovacevic bio deo vas u tim odlukama?????? Cekam , da ponovo deca uzivaju u zsluzenom skolskom programu, da gledamo Opstanak umesto desetina autorskih (kako je danas moderno reci) emisija koje vise ni samom ocu istih nisu zanimljive.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP