Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MEDIJI

RTV Vojvodine tuži list Pečat

Autor: A.O. | 18.01.2013 - 16:10:00h | Komentara: 0

Radio - televizija Vojvodine upozorava na to da se tekstom o Javnom servisu Vojvodine u listu "Pečat" otvoreno koristi govor mržnje koji podseća na dobro poznatu nacionalističku histeriju 90-ih godina, navodi se u saopštenju Kolegijuma generalnog direktora Radio-televizije Vojvodine.

- U tekstu autora Miodraga Zarkovića tvrdi se da su u rukovodstvu RTV-a antisrpski jurišnici i osvedočeni srbomrsci. Uz tu i druge uvrede tekst obiluje klevetama i fabrikovanim informacijama na račun autora i menadžmenta RTV-a, kao i predsednika NDNV-a Dinka Gruhonjića, stoji u saopštenju RTV.
RTV skreće pažnju državnim institucijama na to da takve kvalifikacije mogu ozbiljno da ugroze rad pokrajinskog javnog servisa ali i bezbednost zaposlenih.
RTV će zbog ovog teksta tužiti "Pečat", a nadležne državne institucije poziva da reaguju i odlučno zaustave ponovno širenje govora mržnje u Srbiji.
Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je da "podržava kolege sa Radio Televizije Vojvodina koji protestuju što se njihov profesionalni novinarski rad u tekstu objavljenom u magazinu Pečat ocenjuje tako što se prebrojavaju njihova nacionalna krvna zrnca". UNS izražava žaljenje što Pečat ne ume da kritikuje profesionalni rad svojih kolega bez denunciranja njihove nacionalne pripadnosti i političkih uverenja.
 

Nema komentara za ovu vest.

alo.rs VIP