Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

OLUJA BILA ETNIČKO ČIŠĆENJE SRBA

Rudan: Bilo bi nam bolje da nije rođeno čudovište koje se danas zove Hrvatska

Autor: Srna | 23.07.2015 - 09:27:00h | Komentara: 7

Hrvatski pisac Vedrana Rudan smatra da je akcijom hrvatske vojske "Oluja" izvršeno etničko čišćenje Srba i, kako ističe, "rođeno čudovošte koja se danas zove Hrvatska".

Vedrana Rudan

Vedrana Rudan | Foto: N. Milošević

Ona na svom internet-sajtu naglašava da ne zna definiciju "Oluje", ali da zna da je tokom te akcije nekoliko hiljada hrvatskih vojnika proteralo 200.000 ili 300.000 Srba i da je Hrvatska "etnički čista", prenose beogradski mediji.
- Kao da je broj bitan. Kraće, `Olujom` smo `mi` Hrvatsku očistili od Srba. Oni koji nisu na vrijeme krenuli putem koji im je označio Milošević u dogovoru sa Tuđmanom, a sve su blagoslovili Ameri, ostali su bez glave ili bili bačeni u bunar. Zapaljene su i srpske kuće. Koliko ih je spaljeno? Ma, koga briga, ističe Rudan.
Ona ocenjuje da većina Hrvata, ipak, slavi "Oluju" kao "nešto iz čega se rodila Hrvatska".
- Bože, koliko bi nam svima bilo bolje da se nikad nije rodilo čudovište koje se danas zove Hrvatska, piše, između ostalog, Rudanova.
Poslednji komentari
  • dusan Vreme: 23.07.2015 10:24h

    hvala gospodu bogu ,da postoje ovakve osobe koje iznose pravo i cinjenicno stanje iz rata 90 tih sa prostora republike hrvatske . gospodjo draga neka ti gospod bog podari srecu i dug zivot tebi i tvojoj porodici

  • Сима Vreme: 23.07.2015 11:02h

    Госпођо Браво свака вам част. Тачно тако је било. Реприза четрдесетх година прошлога века

  • bakicaaa Vreme: 23.07.2015 11:37h

    ...nažalost istina je uvijek negdje na sredini...činjenica je da su mnogi Srbi nastradali tijekom oluje...ali se ja isto tako sjećam sablasno praznih plaža devedesetih...bježanja u skloništa,ubijenih prijatelja...a bome i jedne zorne sličice kad bi se vraćali cestom iz Zg za Rijeku,nikad nisi znao da li će neki luđak poslati projektil pa da odletimo u zrak...pa ona sablasna tišina dok se prođe ta dionica....prijatelj bi se našalio pa rekao ajde sad osobne u usta... a ja sam rekla sama sebi ...nikad vam to neću zaboraviti...33

  • gggg Vreme: 23.07.2015 11:43h

    Retko ko, kao Vedrana, govori javno i otvoreno. Pratim njene kolumne. Cvaka cast gospodjo. Treba imati hrabrosti pa reci tako nesto. Da nam je vise Vedrana, svuda oko nas.

  • Zeljko Vreme: 23.07.2015 11:53h

    Da su se nasli pravi ljudi u pravo vrijeme te da su shvatili da je Jugoslavija bila krov pod kojim smo svi bili smjesteni i ja se slazem da bi nam svima bilo mnogo bolje. Pored tog cudovista od Hrvatske ima tu jos cudovista koje su rodjene pa pogledajte samo BiH.Decentralizacija , dobra privatizacija sa sve tri strane Zapadne Alijanse , Istocne kao i Islamske zemlje .jedan dugorocniji minimum nacionalnih interesa sa zajednickom vojskom protiv vanjskog kao i unutrasnjeg neprijatelja , Savezna policija protiv kriminala. konfesije koje bi ucile ko ne postuje tudje nemoze ni svoje.Ovako trazili ste sad gledajte.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP