Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VLADAN MILOŠEVIĆ DUGUJE NA SVE STRANE, A SPREMA RASKOŠNU SVADBU

Rudnik gori, a diša se ženi!

Autor: R. Ćoralić | 26.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Rudnici „Resavice“ “gore”, a direktor se ženi! Ovim rečima bi najkraće moglo da se opiše stanje u javnom preduzeću za podzemnu eksploataciju uglja, koje u svom sastavu ima devet rudnika.

„Kad smo dobili presude,  Milošević nam je ponudio  ugalj umesto para. Odbili  smo, jer ugalj ne može da  se jede“, kažu rudari

„Kad smo dobili presude, Milošević nam je ponudio ugalj umesto para. Odbili smo, jer ugalj ne može da se jede“, kažu rudari | Foto: Aleksandar Stanković

Na naplatu uveliko stižu dugovanja po sudskim presudama za smenski rad i otpremnine, zbog čega može biti ugrožen opstanak firme, a prvi čovek Vladan Milošević se bacio na pripremu sopstvene svadbe.


U bračne vode Milošević će 31. decembra, kako nam je potvrdio, uploviti sa voditeljkom „Žikine šarenice“ Marijanom Radojević, a nezvanično se pominje, da je svadba trebalo da bude u „Hajatu“, što su mnogi odmah dočekali na nož rečima - „nema para za rudare, a ima za svadbu u ‚Hajatu‘.

- Ne pravim ja svadbu o trošku preduzeća - odgovorio je zlim jezicima Milošević, dodajući da će slavlje biti u jednom restoranu na Zvezdari. On je demantovao i da je merkao „Hajat“, kao i da je plan propao zbog novogodišnje noći.

Lepa Brena za dve osobe,  ali ne na račun preduzeća: Vladan Milošević i Marijana Radojević

Lepa Brena za dve osobe, ali ne na račun preduzeća: Vladan Milošević i Marijana Radojević


- A što se tiče mog života, pa ja sam i pre ovog posla imao dovoljno, jer moja familija ima nekretnine u Australiji - kaže za „Alo!“ direktor „Resavice“ napominjući da možemo da ga pitamo sve za preduzeće, ali da ne bi da priča o privatnom životu. Upitan otkud svadba u Beogradu kad živi u Despotovcu, Milošević kaže da je odluka pala jer oboje tu imaju dosta prijatelja. I dok prvi čovek kompanije, kao i svaki mladoženja, brine brige oko venčanja, pojedini penzioneri „Rembasa“, muče muku jer ni posle više od dve godine otkad su u penziji, nisu dobili ni dinar otpremnine koja im po zakonu i kolektivnom ugovoru pripada. I oni su tužili firmu, dobili presude, ali ni posle svega nisu uspeli da naplate potraživanja, jer preduzeće posluje preko zaštićenog računa, pošto je u restrukturiranju.

- Kad smo dobili presude, Milošević nam je ponudio ugalj umesto para. Odbili smo, jer ugalj ne može da se jede, niti u apoteci hoće da ga prime za lekove. Odgovorio sam mu da u zakonu i kolektivnom ugovoru ne piše ugalj već novac. I šta da radimo s tolikim ugljem? - pita penzioner Branimir Savić, dodajući da bi u tom slučaju morali da traže nakupce, da ugalj daju ispod cene i da od toga plate sudske troškove i advokate.

On priznaje i da je njegova otpremnina bila 196.000, ali da je sa kamatom i troškovima to sad više od 300.000 dinara. Nezadovoljan je i Desibor Nikolić, koji je dobio spor za otpremninu, a za smenski rad još čeka presudu. „Ponudili su mi da se odreknem kamate, ajde to ni po jada, ali dok platim sudske troškove, takse...”, veli Desibor. S druge strane prvi čovek „Resavice“ odgovara da je postupio ispravno. „Kad sam došao u firmu 2012. zatekao sam dug za otpremnine još za 2009. Čak ni deca poginulih rudara od 2010. nisu primala stipendije. I prvo su ta zaostala dugovanja morala da budu izmirena - zaključio je Milošević.

I Vučić među zvanicama


Prvi čovek „Resavice“ priznaje da će na svadbi biti između 250 i 300 zvanica. A na pitanje da li je među njima i prvi čovek Vlade Srbije Aleksandar Vučić, imajući u vidu da je Milošević kadar SNS-a, mladoženja je priznao „premijera sam pozvao i on se baš oduševio“. Veselje će, po svemu sudeći, uveličati i mladoženjin šef Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike koji je nedavno za naš list izjavio da je jedan njegov prijatelj objavio plan da u novogodišnjoj noći proslavi venčanje i da će svratiti do mladenaca da im čestita.

Poslednji komentari
  • CIRINELA Vreme: 27.12.2014 04:43h

    Nisam član SNS čak ni simpatizer ali kad neko vreme jednog rudnika meri od dolaska na kormilo tog preduyeća a to je 2012-ta a zaboravlja sve otpatke predhodnih godina onda je to šit novinarstvo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP