Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DELEGACIJA IZ MOSKVE U SRBIJI

Rusi grade Beograd na vodi?

Autor: Tanjug | 31.03.2015 - 14:08:00h | Komentara: 3

Predstavnici gradskih vlasti Moskve, koji su danas u Vladi Srbije imali razgovor iskazali su intresovanje za projekat "Beograd na vodi", kao i veću saradnju srpskih i ruskih građevinara.

Prezentacija

Kule Beograda na vodi

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica razgovarao je na sastanku sa ministrom u Vladi Moskve koji je zadužen građevinske i infrastrukturne poslove, kao i spoljno-ekonomsku trgovinu Sergojom Čerjominom o aktuelnim i budućim projektima.
- Hoćemo da pokažemo da imamo građevinske firme koje mogu uspešno da rade na ruskom tržištu. Današnji dogovori će svakako biti značajni i za nove infrastrukturne i druge projekte koji će se ralizovati u Beogradu zbog projekta Beograd na vodi - rekao je Poledica.
On je istakao da će "Beograd na vodi", koji predviđa izgradnju stambeno-poslovnog komleksa na prostoru Savskog amfiteatra, povući za sobom niz novih projekata.
Kada je reč o odlasku srpskih građevinara u Rusiju, Poledica je rekao da u toj zemlji, prema saznanjima ministarstva, ima čak 50.000 naših radnika i napomenuo da tamo, ipak, ne rade svi legalno.
- Naši ljudi odlaze u Rusiju preko naših renomiranih firmi, ali i drugim kanalima - kaže državni sekretar dodajući da se u narednom periodu raditi na izmeni regulative koja se odnosi na odlazak naših radnika u inostranstvo.
Poledica je naveo da će minitarstvo preko ruske ambasade u Srbiji sistematizovati postojeću složenu proceduru, kako bi svi zainteresovani mogli da dobiju radne dozvole i legalno zarađuju u Rusiji.
Ruska delegacija sastala se danas i sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim koji je pritom najavio da će sporazum o saradnji Beograda i Moskve biti potpisan u junu, u ruskoj prestonici, a njime će biti definisana i produbljena saradnja dva grada u više oblasti.
- Namera nam je da kroz sporazum ojačamo saradnju dva grada, s obzirom na jake i tradicionalne veze Srbije i Rusije - rekao je Mali na zajedničkoj konferenciji za novinare, gde je najavio da će u junu posetiti Moskvu, a da će moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanjin posetiti Beograd do kraja godine.
Moskva je, kako je dodao Mali, u poslednjih pet godina mnogo uradila na svom razvoju, a želja Beograda je da ta iskustva primeni. "Poput Moskve želimo da investiramo puno u infrastrukturu i iskoristimo njihova znanja u uređivanju te infrastrukture, izgradnji metroa, sređivanju grada, pešačkih zona, zelenih površina i parkova", rekao je Mali.
Čerjomin je naveo da će potpisivanje sporazuma odrediti sfere saradnje dva grada u naredne tri godine, a ta saradnje će obuhvatiti oblasti poput građevinarstva, zdravstva, saobraćaja, novih tehnologija, kulture.
Poslednji komentari
  • bube Vreme: 31.03.2015 14:40h

    A Karic kao koalicioni partner ulazi utaj projekat

  • Luna Vreme: 31.03.2015 14:58h

    Sramota da ti ljigavci rusi grade Beograd na vodi pa zar nema drugih kompanija. Dokle vise sa tim fullll bljakkk

  • Драгомир Vreme: 31.03.2015 15:35h

    Сви знамо да је назив ,,Београд на води ,, глупав већ треба да се каже ,,Београд на обали,, што је истина!Ко потпише уклањање историјске железничке станице ојадиће своју породицу јер ће то бити јерес!Када сам панично предлагао да се Титине локомотиве под хитно истерају из Србије јер зраче изузетно негативном енергијом нико ме није слушао.Врло брзо су умрли двојица машиновођа који су њима управљали. ПС.Читате како је један пилот упозоравао на пилота који је суновратио авион и нико га није слушао?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP