Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRATKO I JASNO

"Rusi i Srbi nisu poslušni majmuni"

Autor: Politika | 29.03.2014 - 09:42:00h | Komentara: 3

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin istakao je da ne treba da se priča da će Rusija u Savetu bezbednosti UN promeniti stav o Kosovu i ocenio da Rusi i Srbi ne mogu da izdaju svoje nacionalne interese, praveći se da su "poslušni majmuni".

Aleksandar Čepurin

Aleksandar Čepurin | Foto: Oksana Krutenjuk

Nismo mi kao zapadne sile bombardovali Srbiju i ubili 3.000 ljudi i zagadili zemlju osiromašenim uranijom: Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije u Beogradu
Čepurin je naveo da su Rusi, kao i Srbi, često stradali za pravednost i istinu, zato što nisu bili koristoljubivi i da su često platili visoku cenu, ali da im je ropska psihologija strana.

Čepurin: Rusija je pobednik
Čepurin ocenjuje da je zbog antiruske retorike u drugi plan dospelo to što je Ukrajina na ivici privrednog kolapsa i dodaje da EU nije u stanju da pomogne ni vlastitim partnerima. Čepurin ističe da je Rusija već pobedila i pokazala političku volju i da ima mnogo više saveznika, odnosno de fakto pola sveta, koji nisu podržali rezoluciju u UN, bez obzira na strašan pritisak.
"Kosovo je nezakonito oteto. Kosovo je Srbija", rekao je Čepurin u autorskom tekstu za "Politku", u kojem navodi da su smešne izjave da je Rusija time što se saglasila sa voljom naroda Krima prekršila međunarodno pravo i da mora da bude kažnjena.
On je ocenio da je glasanje u UN o pitanju Krima pokazalo da nije uspeo pokušaj da se Rusija izoluje na međunarodnoj pozornici i da, uprkos pritiscima zapada, skoro polovina od 193 zemlje UN nije podržala rezoluciju o Krimu.
"Šta je to čudovišno Rusija učinila? Da li je ona možda zverski bombardovala Jugoslaviju, moralno, novcem ili grubom silom stimulisala albanske separatiste, da li je ubila više od 3.000 stanovnika Srbije i zagadila zemlju osiromašenim uranijumom?", upitao je Čepurin.
Ruski ambasador pita gde su barem izvinjenja rođacima hiljada nedužnh civila Srbije koji su ubijeni tokom NATO bombardovanja. On je postavio pitanje da li je Rusija okupirala Irak, bez dozvole UN, što je dovelo do pogibije više od milion civila, da li podržava Al Kaidu i druge terorističke grupe koje nastoje da vojno obore legitimu vlast u Siriji i da li je Rusija bombardovala Libiju dok je nije vratila u kameno doba, pretvorivši je u raj za bandite?
Čepurin, takođe, pita da li se možda to neviđeno kršenje međunarodnog prava ogleda upravo u tome što je Rusija bez ijednog hica obezbedila slobodno izjašnjavanje naroda Krima, koji je video smrtnu pretnju u novoj nacionalističkoj vlasti Ukrajine i izrazio želju da se vrati u otadžbinu?
Poslednji komentari
  • biki Vreme: 29.03.2014 10:50h

    Bravo ambasadore, samo tako, treba imperijaliste vratiti u pamet, ako se može, a ako ne može, postoje načini i sredstva !

  • Mika Vreme: 29.03.2014 11:21h

    Nije uspela američka podvala u savezništvu sa EU da Ukrainu po svaku cenu uvuku u NATO. Sada i Merkelova pere ruke jer je sve tako providno. Navodno Ukraina hoće da postane članica EU a državno rukovodstvo to neda!? Ma nemoj! Na kraju se sve to videlo, ko su zapravo ''borci'' /Ukrainci/ za EU. Sramota. Amerika je svakim danom sve veći gubitnik u geopolitici.

  • ja Vreme: 29.03.2014 15:16h

    Velika je razlika izmedju malog naroda koji se bori da ga ne uniste i tiransko-osvajacke nacije. Ne uporedjuj ono sto se ne da uporediti. Mi smo u borbi da zastitimo ono sto nam je sveto, a vi ste otimaci. Razlika je ko d... i oko.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP