Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SELIDBA

Ruši se "Lasta"

Autor: novosti.rs | 27.01.2015 - 10:50:00h | Komentara: 1

Renomiranom saobraćajnom preduzeću naloženo iseljenje iz centra grada na Novi Beograd. Selidba će biti obavljena u drugoj polovini ove godine.

Lasta prevoznik

Lasta | Foto: Blic

Autobuska stanica "Lasta", u drugoj polovini godine, biće preseljena iz centra grada na Novi Beograd. Obaveštenje o hitnoj selidbi rukovodstvu firme saopštili su prošle nedelje čelni ljudi u radu. u "Lasti", međutim, strahuju od odluke koja bi moga da proizvede ozbiljne posledice i po ovo preduzeće, ali i po putnike i saobraćaj u srpskoj prestonici.

Prema rečima Nenada Jeftića, direktora za intervencije u "Lasti", 21. januara na sastanku sa gradskim arhitektom i šefom kabineta gradonačelnika, saznali su da je u prvoj fai izgradnje "Beograda na vodi" u planu iseljenje autobuske stanice.

Očekivali smo iseljenje, ali za dve-tri-četiri godine, kako se bude odvijala realizacija projekta. Međutim, dinamika je da se pripreme za raseljavanje završe u prvoj polovini ove godine, a da u drugoj polovini počne preseljenje na novu lokaciju. Ponuđena je i privremena lokacija u bloku 42 na Novom Beogradu, na placu "Parking servisa". Od predstavnika "Laste" se očekuje da se u kratkom roku izjasne o tehničkim uslovima preseljenja. Ali posle sastanka sa gradskim ocima, ostalo je mnogo nejasnoća.

Dobili smo rešenje o iseljavanju, ali ne i plan kako će se taj posao obaviti. Mi sebe nećemo iseliti, nego će rešenjem neko morati to da uradi, pri čemu moraju da se ispoštuju imovinsko pravni odnosi - istakao je Jeftić.

- Ova firma jeste državna, ali rušenje autobuske stanice, bez naknade, značilo bi kapitalni gubitak. Naravno da postoje državni interesi i "lasta" nema nameru da tome staje na put. Samo nas zanima organizovan sled događaja. Ne bismo želeli da dođemo u situaciju da nešto hitno mora da se uradi, a da to dočekamo nepripremljeni, zato što se sve radi u minut do 12. U situaciji gde je u toku ove godine neophodno iseliti prigradsku autobusku stanicu, mora se uraditiredefinisanje, odnosno, priprema i izrada novih linija prigradskog prevoza. Znači, ako se gasi polazna tačka autobuska stanica "Lasta Avala", onda mora da se zna i proračun kakve će linije biti. Skraćene, kružne, kuda će ići, kao i gde će se nalaiti stanica, da se urede prilai i izlazne saobraćajnice. To je dužnost Direkcije za javni prevoz, a na skupštini je da taj predlog usvoji - kaže Jeftić.

Međutim, posle sastanka u gradu ne zna se ni koliki je plac predviđen za raseljavanje, da li postoji neophodna infrastruktura - struja, voda, kanalizacija, kišna kanalizacija. Koliko će imati perona, da li će biti montažni objekat? Ima li adekvatan ulaz i izlaz sa stanice, rampe, odgovarajuće prilazne saobraćajnice...

- Uočavamo ozbiljna razrešenja u smislu izrade plana, jer nam ništa od tih detalja nije predočeno niti imamo informaciju da li je izrada plana prigradskih linija već urađena - objašnjava Jeftić.

Poslednji komentari
  • vlada 2 Vreme: 27.01.2015 11:15h

    Šta mi gradjani imamo od preseljenja stanice kao i od "grada na vodi".Oni će pokupiti novac a mi građani imaćemo povećane troškove i veći gubitak vremena.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP